Rindalslist lager monteringsvideoer

Rindalslist AS har leid inn studentbedriften Raw North SB til å lage monteringsvideoer for utforinger og listverk. De rigget opp kameraene i T-komponentbygget.

Raw North small_003.jpg
Foto: Raw North SB


Erik Sande fra Rindal driver studentbedriften Raw North SB sammen med Anders Valseth, Eiríkur Björnsson og Lars Marius Karlsen. De fire går andre året på et treårig studium i multimedieteknologi ved Nord Universitet i Steinkjer. Denne uka har de tatt fri fra studiene for å lage monteringsvideoer i Rindal.


Filmer i T-komponentbygget

Erik Sande har arbeidet ved Rindalslist selv, så han kjenner godt til bedriften. Han fikk høre at Rindalslist skulle på messe, hvor de blant annet skulle presentere et nytt produkt. Da tok han kontakt med bedriften og spurte om de var interessert i å få hjelp med å lage monteringsvideoer.

Hos Rindalslist slo ideen godt an, og denne uka er de i full sving med montering og filming i T-komponetbygget. Georg Aune og Leiv Bæverfjord fra Rindalslist er med på prosjektet. De har med seg Arnfinn Berdal fra Rindalshytter, som står for monteringen.

Raw North small_002.jpg
Arnfinn Berdal demonstrerer enkel montering av listverk. Foto: Raw North SB

Raw North small_005.png
Foto: Raw North SB


En unik mulighet

- Dette er en unik mulighet for oss til å få filmet videoene her i bygda, sier Leiv Bæverfjord. - Vi vil gjerne støtte studentbedriften. Og jeg ser for meg at det er interessant for dem å se hvordan vi vil ha det også.

Georg Aune synes at de får mye kvalitet for pengene med dette prosjektet.

- Jeg tror at studentene stiller enda høyere krav til kvaliteten på sluttproduktet enn vi gjør. Men det er ingen ulempe at det ser bra ut, sier han.

Raw North small_001.jpg
Foto: Raw North SB


Rindalsforing - utforing og list i ett

Georg Aune forteller at det er utforinger og listverk som monteres. Rindalslist leverer dette ferdig kappet og gjæret til byggeprosjektene. Videoene viser hvor enkelt dette monteres på byggeplassen. Dette gjelder for tradisjonell furuforing og G-Fix. I tillegg viser de montering av et nytt produkt, som er kombinert utforing og list. Dette nye produktet kalles rett og slett Rindalsforing.

Rindalsforing er list og utforing i ett. Det er en stilren og minimalistisk løsning med spikerfri innfesting. Den vil bli levert i standardlengder og kappes ihht. vinduet. 

Picture to reporter.jpg
Rindalsforing - Et helt nytt produkt fra Rindalslist AS. Foto: Raw North SB


Studentbedriften Raw North SB

De fire studentene begynte på 3-årig studium i mutimedieteknologi i Steinkjer høsten 2015. På et ganske tidlig stadium valgte de å spesialisere seg på film og TV. De forteller at linja de går på nå har skiftet navn til nettopp "Film og TV". Praktisk arbeid er naturlig nok en viktig del av studiene på denne linja.

Erik Sande forteller at de lærte å opprette og drive en egen bedrift sist høst, som et eget fag. De fire opprettet da studentbedriften Raw North SB sammen. I høstsemesteret jobbe de med bedriften som en del av studiene. De lærte blant annet om registrering av egen bedrift, om administrasjon og økonomistyring. Dette faget er avsluttet, men studentene har valgt å la bedriften leve videre. Nå tar de på seg enkelte oppdrag, så mye som mulig, for å spe på studentøkonomien. De får også med seg mye erfaring, som de kan dra nytte av i de videre studiene.

20170110_094155_1.jpg
Foto: Raw North SB

Raw North small_006.jpg
Foto: Raw North SB

20170110_094155.jpg
Foto: Raw North SB


Mange spennende oppdrag

Tidligere har de filmet forskjellige skuespill og musikkopptredener, bl.a. UKM. De har laget en reportasje om Absence Crew, en breakdancegruppe som kom helt til finalen i Norske Talenter i 2009. Til våren skal de lage en promovideo for Falstadsenteret i Levanger. I begynnelsen av desember var de på Falstadsenteret og filmet fra jubileumsmarkeringen, da Åsne Seierstad var der og fortalte om den nye boka si.

Studentene forteller at de fordeler oppgaver seg imellom, og de har spesialisert seg litt. Oppgaver som de deler mellom seg er f.eks. filming, fotografering, regissering, lyssetting og plassering. Men det er også viktig at alle kan alt, så de prøver å bytte litt på hvem som gjør hva.

Når man lager film er det ikke selve filmingen som er den største jobben, det legges nok ned mange flere timer i etterarbeidet. Monteringsvideoene til Rindalslist skal være ferdig i slutten av neste uke.

IMG_7966.jpg
F.v. Lars Marius Karlsen, Anders Valseth, Erik Sande og Eiríkur Björnsson.

IMG_7969.jpg
F.v. Georg Aune, Arnfinn Berdal og Leiv Bæverfjord.