Juniorlag

Rindalshallen er åpnet

Mandag kveld, på Småtrollukas første dag, ble Rindalshallen åpnet. Det startet med et formelt program, og fortsatte med dans av Rindal IL jenter 12 og 13 år. En "stafett" som viste hallens ulike bruksområder førte fram til snorklipping. Så ble hallen innviet med straffesparkkonkurranse og fotballkamp.

IMG_8757.jpg

Et stort publikum hadde tatt veien til åpninga av Rindalshallen mandag kveld.

Odd Inge Løfald, styreleder i Rindalshallen AS, ønsket alle velkommen.

Vedtaket om å bygge Rindalshallen ble gjort i 2014, og Odd Inge Løfald kunne fortelle om en intens byggeprosess. Rindal kommune trådte til med en svært positiv innstilling fra starten, og var med på å gjøre dette mulig. Rindal Maskin begynte å grave tomta før påske i fjor.

Rindalshallen har kostet 18 millioner kroner, og av dette er nærmere 13,5 millioner gaver og tippemidler. Bare de gjenstående 4,5 millioner må lånes. 

- Dette må nærmest være rekord innen finanisering, mente Odd Inge Løfald.

Rindalshallen er ikke bare en fotballhall, men også friidrettsanlegg. I tillegg har Rindal IL fått en ny klubb-base i tilbygget. Her er det blant annet møterom.

I arbeidet med hallen var det mye som skulle koordineres, og daglig leder i A.Kvam AS Ingrid Kvam Moen har organisert byggeprosessen. På initiativ fra Ingrid Kvam Moen dannet A.Kvam AS og Vibo Entreprenør AS et arbeidsfellesskap for å bygge Rindalshallen. Entreprenørenenes arbeidsgruppe har bestått av Ingrid Kvam Moen, Håvard Fugelsøy, Leif Magne Røen, Baard Gåsvand. De kom opp på scenen og fikk velfortjent blomster av Odd Inge Løfald og Kirsti Helgetun fra styret i Rindalshallen AS

Arbeidsgruppa for Rindalshallen får blomster.jpg
Arbeidsfelleskapet for Rindalshallen fikk blomster av styret. F.v. Odd Inge Løfald, Ingrid Kvam Moen, Håvard Fugelsøy, Leif Magne Røen, Baard Gåsvand og Kirsti Helgetun.


Ordfører Ola T Heggem tok ordet.

- Vi er gode på spleiselag i Rindal, og dette er det aller beste så langt, sa ordføreren. - Vi har alltid vært tidlig ute med idrettsanlegg, både fotballbaner og lysløyper, og nå var det på tide med kunstgress.

Rindalshallen er et interkommunalt samarbeidsprosjekt. Ola T Heggem nevnte også Trollheimshallen, ridehallen i Surnadal, som et annet svært vellykket interkommunalt prosjekt der både Rindal kommune og Surnadal kommune er med.

- Sjå mulighetene og bruk mulighetene. Bruk hallen! sa Ola T Heggem.

Ordføreren avsluttet med å overrekke 10.000 kr som en gave til den nyåpnede hallen.

Ola T og John Ole.jpg
Ordfører Ola T Heggem og leder i Rindal IL John Ole Aspli.


- Dette er en fantastisk dag for Rindal IL! sa idrettslagetes leder John Ole Aspli. - Det er ikke uten grunn at vi ønsker oss tak over fotballbanen her i Rindal. Vi har jo mye snø.

John Ole Aspli rettet en takk til alle dem som har vært med i prosessen fra dag én, fra ideer til utførelse. Han takket blant annet sin forgjenger Atle Norli, som la ned en stor innsats som leder i Rindal IL fra starten. Rindal IL er nå omtrent 2 år gammelt, og det har skjedd mye på den korte tiden.

Rindal Sparebank fikk en ekstra stor takk for å ha vært med på å få i gang prosessen.

- Alle disse har gjort dette mulig, og Rindal IL er evig takknemlige, sa John Ole Aspli. - Alle er hjertelig velkomne til å besøke hallen når det er aktivitet her!

Ola T Heggem og John Ole Aspli fikk Odd Inge Løfald opp på scenen igjen. Løfald fikk en stor takk for den enorme innsatsen han har lagt ned i arbeidet med hallen. Han fikk blomster, som fortjent, og John Ole Aspli hadde en ekstra gave; kunstgressko. Disse håpet han styrelederen vil få bruk for på gubbetrim i løpet av sommeren.

IMG_8758.jpg
Odd Inge Løfald fikk blomster og nye kunstgressko.


Styreleder Jostein Grytbakk og Bjørn Heggem fra Rindal Sparebank hadde med en innflyttergave til Rindalshallen; en sjekk på 100.000 kroner! En del arbeid gjenstår fortsatt, blant annet en tribune, så gaven kommer godt med.

Jostein Grytbakk Bjørn Heggem og John Ole Aspli.jpg
Styreleder i Rindal Sparebank Jostein Grytbakk (vakt for anledningen) og Bjørn Heggem overrekker gavesjekken til John Ole Aspli.


Arbeidsfellesskapet for Rindalshallen ble representert ved Ingrid Kvam Moen (A.Kvam AS) og Birger Løfald (Vibo Entreprenør AS).

- Vi er utrolig stolte over dette bygget, som er bygd av lokale entreprenører, sa Ingrid Kvam Moen. - Mange var skeptiske til utseende på bygget forhånd, men nå som det står ferdig har jeg ikke fått noen negative tilbakemeldinger, sa hun.

- Takk til alle som har arbeidet sammen mot et felles mål! sa Ingrid Kvam Moen.

Ingrid Kvam Moen og Birger Løfald hadde med en kompressor og baller som gave til Rindalshallen, fra flere av firmaene som har vært med på byggingen.

IMG_8791.jpg
Birger Løfald og Ingrid Kvam Moen hadde med gaver fra flere av bedriftene i arbeidsfellesskapet.


Eivind Selven, leder i Trøndelag fotballkrets, var imponert over Rindalshallen.

- Jeg har vært i mange haller, men dette er den fineste fotballhallen jeg har vært inne i, sa han. - Og selvfølgelig er det nødvendig med kunstgress! Denne hallen er en berikelse for fotballkretsen, sa han.

Rindal IL er det eneste laget i Møre og Romsdal som er med i Trøndelag fotballkrets.

IMG_8799.jpg
Eivind Selven fra Trøndelag fotballkrets hadde også med blomster.


- Gratulerer til dere alle sammen! sa surnadalsordfører Lilly Gunn Nyheim - Surnadal kommune er med og investerer i denne hallen. Det var en rett avgjørelse, og den var enstemmig. Dette er nok et eksempel på godt samarbeid mellom Rindal og Surnadal, sa hun.

Lilly Gunn Nyheim hadde med fotballer som en gave fra Surnadal kommune.

IMG_8803.jpg
Surnadalsordfører Lilly Gunn Nyheim gratulerte alle involverte med fotballhallen.
 

Odd Inge Løfald takket for gaven, og føyde til at Surnadal kommune har bidratt med over 700.000 til investeringene, og at de er med og bidrar til driften framover.

Knut Haugen representerte Nordmøre og Romsdal fotballkrets. Han kunne fortelle at dette er det første interkommunale prosjektet som Nordmøre og Romsdal fotballkrets er med på. Han påpekte at Surnadal og Rindal har et felles juniorlag i fotball, og at Rindal IL sitt J10-lag spiller i serie i Nordmøre og Romsdal fotballkrets. Alt tyder på godt samarbeid.

IMG_8808.jpg
Knut Haugen overbrakte blomster og gratulasjoner fra Nordmøre og Romsdal fotballkrets.


Unisport er firmaet som har installert kunstgress og friidrettsdekke i Rindalshallen.

- Vi er glade for at Rindalshallen valgte kunstgress av god kvalitet, og det har de fått, sa Christian Steen fra Unisport. 

Som gave fra kunstgressleverandøren fikk Rindalshallen nytting utstyr som flasker, kjegler og vester.

IMG_8818.jpg
Christian Steen fra kunstgressleverandøren Unisport.


Etter den formelle delen tok Rindal IL jenter 12 og 13 år over showet med dans, energisk ledet av Heidi Hagen og Mildrid Kattem Aune. Det fenget, og etter hvert var det flere som hengte seg på og ble med i dansen.

IMG_8829.jpg

IMG_8841.jpg
Mildrid Kattem Aune og Heidi Hagen i spissen for Rindal IL jenter 12 og 13 år, og flere andre som ble med i dansen etter hvert.


En "stafett" som viste de ulike bruksområdene til hallen ledet fram til den ofisielle åpninga.

Vi velger å gjengi stafetten i bilder, selv om bildekvaliteten er dårlig. Som kjent er det vanskelig å ta gode bilder av folk i høy fart, og her var det virkelig action på høyt nivå.

Sigurd Fagerholt.jpg
Sigurd Fagerholt klar til "første etappe" og innvielse av 60-metersbanen.

IMG_8855.jpg
Sigurd flyr over mål, og Mali Eidnes Bakken tar fart til høydehopp.

IMG_8858.jpg
Mali klarer hoppet med glans...

IMG_8859.jpg
...og fullfører sin "etappe" med et flott lengdehopp. Matilde Eidnes Bakken står klar med ballen...

IMG_8861.jpg
...og sender den videre til Sondre Bolme...

IMG_8862.jpg
.. som skyter, og løper fram...

IMG_8863.jpg
.. og klipper snora. - Rindalshallen er offisielt åpnet!


Deretter ble det straffesparkkonkurranse i regi av Småtrolluka.

IMG_8869.jpg
Anders Grytbakk sto i mål i straffesparkkonkurransen. Her er det vinneren Sondre Fagerholt som skyter.

IMG_8874.jpg
Deltakerne i straffesparkkonkurransen, og trener Eli Landsem.


Se mange bilder fra straffesparkkonkurransen på Småtrolluka sine nettsider.


Kvelden ble avslutten med fotballkamp. Rindal/Surnadal G19 møtte et sammensatt G16-lag. Her var 4 RBK-spillere med på laget. Jens Einar Indergård var dommer.

Sammensatt G16 med RBK-spillere.jpg
Rindal G16 med bl.a. 4 RBK-spillere. F.v. Sondre Granås (keeper), Kasper Røe, Torbjørn Heggem, Sondre Bolme, Torstein Heggem, Stian Bolme, Daniel Hagen Eide, Andreas Bævre og Ingrebrigt Løfaldli.

G19.jpg
Rindal/Surnadal G19. F.v. Hans Ole Røen Halle, Anders Gjerstad Lindvåg, Tølløv Heggem, Vebjørn Trønsdal Bævre, Anders Nerbu Løfald, Jonas Rognskog, Ørjan Næss Haugen, Håkon Sæter og Anders Grytbakk (keeper).

IMG_8915.jpg

IMG_8897.jpg

Hans Ole Røen Halle scoret det første målet. Kampen endte til slutt 7 - 3 til G16.


Les mer på Rindal IL sine nettsider.