Simen Um bilde nr 3

"Rindaling" ble ungdomsmester i roing

Simen Schi Skjølsvold fra Fredrikstad vant finalen for 15-16 åringer i singlesculler i UM i roing i dag. Simen er halvt rindaling. - I fjor tapte jeg på målstreken og ble nr to, så det var ekstra moro i vinne nå i år, sier Simen til Trollheimsporten.

UM er roingens NM for ungdom. Regattaen arrangeres i Os utenfor Bergen denne helga, i forbindelse med Os Roklubb sitt 90-årsjubileum. Klassen Simen vant i dag heter HJB 1x. F.1998, og kan også kalles herrer junior B singelsculler. For å forklare begrepene er junior B er navnet på klassen 15-16 år. Junior A er altså 17-18 årsklassen. Simen ror også dobbelsculler, men i denne regattaen deltar han bare i singelsculler, siden lagkameratene fra Fredrikstad roklub ikke hadde anledning til å delta.

Konkurransen i UM går over en kort distanse, sier Simen, det er bare 500 meter. Vanligvis ror vi 1000 meter eller 1500 meter, forklarer han. Jeg var i tvil om jeg var rask nok på så kort distanse, for jeg liker egentlig de lengre distansene bedre. - Jeg liker å ta i litt, sier han.

Det var veldig deilig å vinne nå, sier Simen. I fjor var det nemlig stang ut på målstreken i UM.

Roing er nok en ganske ukjent sport for de fleste rindalinger. Men Simen er født og oppvokst i Fredrikstad, og begynte å trene med Fredrikstad roklub i 10-årsalderen. Det er pappa Jo Skjølsvold som kommer fra Rindal.

Simen bilde nr 1_690x518.jpg

I de siste tre årene har Simen vært med og kjempet i norgestoppen i sin årsklasse. Simen er 16 år, så det er hans siste år i UM. Neste år blir det NM, hvis han fortsatt henger med i toppen. Trollheimsporten ønsker Simen lykke til videre!

 

Foto: Linda Schi Skjølsvold

Simen bilde nr 5_1024x768
Simen 1 UM_1024x768
Resultatliste_1024x378