tp_leserinnlegg

Rindal som egen kommune

I partiprogrammet til Rindal Senterparti står det:

Vi vil arbeide for at Rindal skal bestå som egen kommune. Men vil ha en løpende vurdering ut fra stortingsvedtak og økonomiske rammevilkår.

Dette holder vi fortsatt fast på. Fra kommunereformen startet til nå, har det kommet til lite nytt.

Kommunene har ikke fått flere nye oppgaver som følge av kommunereformen.

Vi får høre at det blir så store forandringer selv om vi vil være egen kommune. Forandringer er det hele tiden, og vi har klart å følge med på utviklingen og utfordringene så langt, vi mener at vi fortsatt skal klare det!

Digitale løsninger er på full fart inn, og gjør det enklere for kommunen å utføre de lovpålagte oppgavene, så som dokumentasjon og arkiv. Også for næringslivet vil digitalisering gi fleksible arbeidsløsninger.

Det nye inntektssystemet som skal innføres, vil ikke utgjøre store forandringer for Rindal. Det er sagt at vi får 500 000 kr mindre, pluss, minus. Det klarer vi å hanskes med.

Ja, selvfølgelig er det pluss- og minussider med å være egen kommune.

En del av våre fagmiljø er sårbare, og en del løser vi med interkommunalt samarbeid. Men hittil har det ikke vært problem å skaffe dyktige fagfolk, og hvorfor skal det bli det fremover?

Rindal Sp er sikker på at det er enklere å drive med utvikling og utbyggingstiltak i egen kommune på grunn av nærhet til det som foregår.

Slik det ser ut nå blir det ingen storkommuner rundt oss. Og den ene etter den andre i landet forøvrig stemmer for å stå alene.

Rindal Senterparti er ikke i tvil om at vi klarer oss godt som egen kommune.

Bruk stemmeretten din!

Kommunestyrerepresentantane våre vil legge stor vekt på den rådgivende folkeavstemningen og innbyggerundersøkelsen.

Med en stor oppslutning blir det enklere for kommunestyret å ta en avgjørelse på juni.

 

Rindal Senterparti

Åss e gla ti Rindaln