Picasa

Rindal pensjonistlag feiret 50-årsjubileum

50 år er ikke pensjonsalder for et pensjonistlag, men absolutt verdig ei grundig feiring, og det sørget styret i Rindal Pensjonistlag for da laget lørdag markerte sine første 50 år. Det var fullt hus og god stemning på Bolme pensjonat. Pensjonistlagets leder Helene Nergård ledet arrangement. 

Rekken av ledere i Rindal pensjonistlag gjennom 50 år er ikke lang. Gjennom alle disse åra har det bare vært 8 ledere i laget. Det skyldes nok at det å være leder i pensjonistlaget er en trivelig jobb, sa Helene Nergård. Selv har hun med seg et meget engasjert og oppegående styre, der oppgavene fordeles godt, og alle oppdrag utføres til punkt og prikke.

allsang.JPG
Rønnaug Brønstad.JPG

Etter middagen var alle samla i peisestua, og startet med Rindalssongen som allsang til trekkspillmusikk av Jan Sturla Jensvold. Rønnaug Brønstad holdt en underholdende prolog, der hun tok for seg pensjonistlaget sin historie, ulike aktiviteter, og pensjonisters liv før og nå.

DSC_0273.jpg
Rønnaug Brønstad fikk blomster av Helene Nergård.

Gudrun Moen.jpg

Gudrun Moen holdt dagens festtale, hvor også hun snakket om pensjonistlaget sin historie og ulike aktiviteter gjennom åra. Gudrun Moen var leder av Rindal pensjonistlag i åtte år, fra 2002 til 2010, og har i tillegg vært medlem av fylkestyret i 4 år. Hun nevnte blant annet at pensjonistlaget ønsker seg flere medlemmer, ikke minst yngre pensjonister. For - som hun sa - yngre pensjonister varer lenger. Hun snakket også om ulike tema som opptar og engasjerer pensjonister i dag. Velferdsteknologi kommer for fullt, og mye av dette setter vi pris på, men vi må ikke glemme at eldre trenger kontakt med mennesker også, sa hun.

DSC_0296.jpg

Lars Landsem og de fire sønnene hans, "The siskens", sto for den musikalske underholdningen. De løftet stemningen til nye høyder med fengende musikk fra reinlender og irsk musikk til "Hammaforsens brus", "Tresko og buserull", "Ein farfar i livet" og "Kveldssong for deg og meg".

Lars Landsem er opprinnelig ekte rindaling. Sønnene er Martinus (11), Odin (13), Bendik (17) og Eivind (19). De spiller alle flere instrumenter, og alle byttet instrumenter flere ganger under framføringa.

The siskens.JPG

IMGP7752-001.jpg

Tre av Rindal Pensjonistlags ledere var tilstede på jubileet. Her i lag med noen av gjestene.
Foran fra venstre: Mildrid Nesheim, leder Løkken Pensjonistforening, Gerd Helgetun, leder 2010-2014, Helene Marie Nergård, leder fra 2014 og Gudrun Moen, leder 2002-2010. 
Bak fra venstre: Signe Berit Alstad, leder Meldal Pensjonistforening, Kristian Ranes, leder Surnadal Pensjonistlag og Mellvin Steinsvoll, leder Pensjonistforbundet Møre og Romsdal.

IMGP7764.JPG

Mellvin Steinsvoll (over) representerte Pensjonistforbundet både sentralt og på fylkesplan. Han rosa 50-årsjubilanten for å være et aktivt lag med mange gode tiltak for de eldre. Han kommenterte eldrebølgen, som vi hører så mye om.

- De eldre må aldri bli et problem, sa han. Det er ei utfordring at det blir flere eldre, men aldri et problem.

Eldre må heller ikke gå ut på dato på grunn av data!

- At vi ikke skal få lønnsslippen vår i posten, men må logge oss inn på data for å finne lønna vår, var for rask overgang. Måte på hastverk! Den saka skal vi snu, sa fylkeslederen. Han ville også bremse på utviklinga mot det kontantløse samfunnet.

- Viss vi ikke får betale med kontanter, så skal vi ikke belastes med fakturagebyr på giroinnbetaling, sa han. Vi må slippe løsninger som gir oss følelse av å være utgått på dato.

Steinsvoll overrakte jubilanten en gavesjekk fra Pensjonistforbundet.

IMGP7768.JPG

Ordfører Ola T. Heggem sa i sin hilsen at pensjonistlaget er en viktig aktør i Rindalssamfunnet. Samlingene på Åpen Dag gir aktivitet og fellesskap, og de er lyspunkt og motvirker ensomhet hos de eldre. Gaven fra kommunen var en middag for pensjonistlagets medlemmer med en grundig presentasjon av Rindal kommune, så der har Rindal Pensjonistlag noe å se fram til

Nabolagene Surnadal, Meldal og Løkken hadde hver sine hilsener med gode ord og blomstergave til jubilanten.

IMGP7718.JPG
Fra middagsbordet.

IMGP7717.JPG