Gjevilvasshytta_1024x768

Rekordtidlig sommersesong i fjellet

I helga er det sesongstart på Trondhjems Turistforening (TT) sine betjente turisthytter i Trollheimen og Sylan. Det er lenge mellom hver gang det er så fine forhold i fjellet som det er nå. Det er rekordtidlig sommer og knapt nok noe snø. Man må virkelig høyt til fjells for å treffe på snø. Det er tørt og fint de fleste steder i Midt-Norge. Det melder informasjons- og markedssjef Jonny Remmereit i TT til Trollheimsporten. Her Gjevillvasshytta - alle foto: TT:

Gjevilvasshytta_715x536.jpg

I Trollheimen er det Jøldalshytta, Gjevilvasshytta (over) og Trollheimshytta som nå åpner dørene den 21. juni med betjent drift fram til 12. september. I Sylan er det Storerikvollen og Nedalshytta som blir betjent i samme periode. Schulzhytta er fortsatt selvbetjent, men betjeningen kommer dit og åpner 19. juli.

Hyttene er klar
Det har vært hektiske forberedelser på alle hyttene de siste dagene med å frakte ut proviant og andre nødvendige varer. Det aller meste er nå klart for fjellturistene, men også denne helga vil gå med til å sette prikken over i-en flere steder, uten at det vil forhindre noen i å dra til fjells. Betjeningen er på plass og klar til å ta imot fjellvandrerne. På Gjevilvasshytta er Randi Horghagen vertinne. På Jøldalshytta (under) finner vi Gunilla Svendsen som til daglig bor i Orkdal, mens på Trollheimshytta er det Anna og Elin Engerstrøm.  I Sylan er det svenske vertinner. Ulla Forsberg er på Nedalshytta og Anette Berglund er vertskap på Storerikvollen.

JøldalshyttaJR_715x536.jpg

Lite snø i fjellet
Man må nå virkelig høyt til fjells for å treffe på snøen, som på ruta over Mellomfjell i Trollheimen. Men den er nå i ferd med å slippe taket også i høyden. -Vår feltavdeling har vært til fjells denne uka og melder om at det er gode forhold for fotturer både i Sylan og Trollheimen. Det betyr også at vardene og de røde T-ene ikke lenger er dekt av snø, men at merkingen skal være lett å følge. Noe som slett ikke er vanlig på denne tiden av året.

Plass til alle
Storinnrykk i fjellet skaper ikke problemer for TT.  Erfaringsvis sprer trafikken seg over alle de 30 turisthyttene som er i Trollheimen og Sylan. Litt "rush" på enkelte hytter som i den populære ”Trekanten” i Trollheimen må nok påregnes enkelte godværshelger i august. Derimot er det god plass på hyttene både i juli og midt i uka. På landsbasis har turistforeningen over 460 turisthytter spredd over hele landet. De fleste finnes her i Sør-Norge. Det er imidlertid ikke så mange som vet at vi med vår samlede sengekapasitet på 7871, utkonkurrerer en del av de største hotellkjedene i Norge. Dette betyr at overnattingskapasiteten er enorm. Så ingen skal være engstelig for om det ikke er plass til de i fjellet denne sommeren.

- Her er alle velkommen. Vi lever under mottoet: - Der det er hjerterom er det husrom, - så her får alle seg en plass å sove, lover lover Jonny Remmereit i TT.

Under Storerikvollen og Nedalshytta i Sylan:

Storerikvollen i Sylan_715x536.jpg

Nedalshytta i Sylan_715x536.jpg