Lars Jacob Høvik og Oav Heggset

Regionens beste

Lørdag mottok Lars Jacob Høvik og Olav Heggset fra Rema 1000 Surnadal utmerkelsen «Regionens butikk». Det er andre gang på fire år at de to kjøpmennene mottar den betydelige anerkjennelsen.

Totalt innehar Rema 1000 Surnadal hele tre utmerkelser for «Regionens butikk». Den første kom i 2003, året etter at butikken flyttet til AMFI-senteret. I 2011 kom Olav Heggset inn på eier- og driftssiden sammen med Lars Jacob Høvik, og samme år fikk butikken sin andre utmerkelse. Nå henger altså den tredje på veggen etter et år med 76 millioner brutto, solid vekst og gode resultater på kundeundersøkelsen.

Det var på helgas riksmøte i Oslo at Høvik og Heggset fikk overbrakt den gode nyheten. Alle kjøpmenn har møteplikt på den årlige samlingen, som bidrar med faglig påfyll og inspirasjon. Høvik skryter av konsernets evne til stadig å engasjere sine kjøpmenn, og av et velfungerende franchisesystem:

- Det er en vanvittig vinnerkultur i Rema-konseptet, og de er enormt flinke til å formidle.

Høvik forteller at det er 12 regioner i Norge, og 37 butikker i deres region. Surnadalsbutikken er den nordligste i regionen, som strekker seg ned til Florø. Som én av 12 «Regionens butikk» er man automatisk kvalifisert til «Årets butikk» blant de totalt 550 butikkene i hele landet, forteller Heggset. Rema 1000 Surnadal nådde ikke helt opp i finalen – denne gang.

Høy trivselsfaktor trekkes spesielt frem som avgjørende for suksessen i Rema-konsernet, både for ansatte og kunder. Høvik er opptatt av at man skal ha det morsomt på jobb.

- Vi er heldige som har så flinke og lojale ansatte. De er den viktigste ressursen vi har, sier han.  

Kjøpmannsduoen er naturlig nok stolt av utmerkelsen, og godt fornøyd med at målet er nådd, men de to hviler ikke på laurbærene. Nå ser de fremover mot nye mål. Målet for 2015 er å nå 81 millioner brutto, noe som tilsvarer 7,5% økning fra 2014. Høvik kan bekrefte at de er i rute.