Picasa

RBL – Rindal Landbrukssenter i Rindal

En stor og viktig del av RBLs virksomhet er knytta til melkehenting for Tine, og nå har de nettopp fått tilslag på ei ny rute, Hitra, Frøya og Snillfjord i konkurranse med 4 andre transportører.

Den nye kontrakten betyr ca 3 årsverk, og de skal hente melka fra rundt 42 bruk. Fra før har RBL melkehenting i Surnadal, Rindal, Orkdal og Agdenes. Nå har de investert i 2,5 mill i ny vogn for det siste anbudet.

Dermed blir det ca 12 årsverk knytta til melkehenting, noe som betyr at RBL er av de aller største påmelketransport i Midt-Norge.

Mjølka går til Synnøve Finden i Alvdal og Byrkjelo, og til Tine i Brummundal og Verdal. Hver bil kjører 15 timer i døgnet.

Det er en fantastisk dyktig sjåførgjeng vi har med stor fleksibilitet som ligg i botnen for å få anbuda, i tillegg til rett pris, sier daglig leder Grim Røen, som har knapt en måned bak seg i denne jobben. Sjåførene har pågangsvilje og liker jobben sin.
Ola Inge Svinsås er transportsjef og styrer den delen på en glimrende måte, sier Grim Røen. - Dette kan han!
Eldste sjåføren har kjørt i snart 34 år her. Vi ser at det er godt arbeidsmiljø og stor kontinuitet. 

Akkurat nå er det fokus på snøskutere, ser vi i verkstedet. De har nettopp levert 2 nye skutere til Meldal Røde Kors.
På bildet ovafor ser du fra venstre Øystein Hoel, Einar Asphaug, Jonas Syrstad og Ådne Auset.

Lærling Ole Erik Staknes og sevicemedarbeider Tore Brønstad tar seg av skuterne.

RBL har verksted som tar servicen på tankbilene. Verkstedet tar ellers alle slags reparasjoner på små og store landbruksmaskiner og snøskutere.

- Vie er fargenøytrale med hensyn til traktorer, sier Grim. Personbiler er det Rindal Auto som tar seg av. De er samlokalisert med RBL. Verkstedet har 4 ansatte og en lærling. På verkstedet har vi har mye jobb på forskjellige merker traktorer også, og vi reparerer også alt av mindre maskiner som for ex plenklippere, motorsager etc.

På øverste bilde ser vi deleansvarlig traktor Torbjørn Røen som har full oversikt.

Sammen med Rindal Auto er RBL en plass som utfører alle reparasjoner og servicer for folk flest. Samarbeidet med Rindal Auto er veldig positivt.

Grim Røen benytter anledninga til å oppfordre bøndene til å sjekke utstyret sitt og sette det inn til reparasjon nå i god tid før våronna!

 Salget hos RBL er knytta til AK-kjeden, men de skaffer stort sett det kunden ønsker, sier Grim.

 - Målet er å hjelpe kundene på hele indre Nordmøre med det de trenger gjennom gode kontakter uten at vi må ha et kapitaltkrevende lokalt lager.

Den nye daglige lederen ved RBL begynner å bli varm i trøya nå. Han har fått en svært positiv velkomst både blant bønder og ansatte.

- Hælt fenomenalt, og kjøle gøttj, sier han. - Vi er heilt nødd til å være konkurransedyktige. Det skal vi være med det teamet vi har!

Så vil jeg legge til at når det gjelder den nye vegtraseen med bru over Sunna, så ser jeg bare positivt på dette, men kunne ønsket at traseen blir bygd for biltrafikk også. Da hadde virkelig slagordet til Rindal kommune « Tid til å leve" og «5 min til alt» blitt enda bedre.

 

RBL Rindal Landbrukssenter er medlemmer i Trollheimsporten. Klikk her og se hvordan du kan bli medlem!