dans ranje hoem_690x484

Ranje Hoem får Drømmestipend

Kulturskolen på Indre Nordmøre nominerte tre kandidater i år. Av disse var det 17 år gamle Ranje Hoem fra Surnadal som fikk Drømmestipendet på 10.000 kroner for sitt talent innen dans. 

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hver kommune kan nominere én person eller én gruppe blant kategoriene Visuell kunst, Dans, Musikk, Sirkus, Skapende skriving, Teater og Annet. Fagjuryen skal så velge ut hundre unge kulturutøvere som i mai/juni skal tildeles hvert sitt Drømmestipend pålydende 10.000 kroner.

I år var fire unge jenter fra vårt distrikt nominert: Inga Ragnhild Skogseth (17 år, Surnadal - teater), Gunn Astrid Hove (14 år, Surnadal - musikk) og Guro Marie Storli (19 år, Rindal - visuell kunst).

En bredt sammensatt jury velger ut de 100 heldige stipendmottakerne hvert år, og denne gangen falt altså valget på dansetalentet fra Surnadal. 

Ordfører Lilly Gunn Nyheim, kulturleder Lilly Husby og styreleder i Norsk Kulturskoleråd Møre og Romsdal, Torbjørn Larsen, overrekte stipendet til en overrasket og rørt vinner under søndagens danseforestilling i Storstuå i Surnadal kulturhus. 

ranje vinner drømmestipendet.jpg

Dette skrev Ranje i sin søknad til Drømmestipendet: 
Drømmen min er å kunne leve av dansen. Etter videregående har jeg lyst til å søke meg inn på høgskole for dans, for å utfylle drømmen min om å bli en profesjonell danser i sjangeren jazzdans. Om jeg ikke kommer inn på dans rett etter videregående vil jeg ta et år på Trøndertun folkehøgskole og prøve igjen året etter. Den store drømmen hadde så klart vært å være danser på cruiseskip. Når karrieren som en utøvende danser er over så ville jeg gjerne likt å undervise dansekunsten. Drømmestipendet ville ha hjulpet meg til å komme et skritt nærmere denne drømmen. Om jeg vinner vil jeg bruke pengene på kurs i sommer, så jeg kan videreutvikle meg som danser. Jeg skal på Oslo dance seminar i sommer for tredje gang. Jeg har også veldig lyst på Trøndertun dans intenz. Med drømmestipendet vil dette bli en realitet.

Vi gratulerer!

organ ranje hoem.jpg

Alle foto: Mari Vattøy