Småtrolluka PLUSS gruppe

Pluss med Eggen

Deltagerne i Småtrolluka Pluss fikk tirsdag besøk av trenerlegende Nils Arne Eggen. Med like deler humor og kustus ble det raskt fart på sakene i nyåpnede Rindalshallen.

Småtrolluka Pluss er nytt av året. Det tilbys som et spisset opplegg til de som har solide basisferdigheter, og som ønsker å yte det lille ekstra. Dessuten er håpet å fange opp aldersgruppa 14-16 år, som ikke automatisk identifiserer seg som «småtroll».

- De eldste melder seg ikke på Småtrolluka, så dette er et ekstraopplegg for å få med også disse, forteller Eli Landsem.

Landsem, tidligere landslagsspiller og –trener for kvinnelaget samt æresmedlem i Rindal IL, står for det fotballfaglige innholdet. Underveis i uka får hun og Plussgjengen besøk av kjente fotballprofiler som Gunnar Halle, Kjell Fiske, Gunnvor Halmøy og Nils Arne Eggen.

Landsem skryter av hvor lett det er å få profilene til å stille opp for ungdommene, men hun har også mange gode ord om de unge fotballspillerne.

- De er positive, så dette går smellgodt. Det er en lærevillig gjeng på et bra nivå, smiler Landsem.

 

Teori og praksis

De 17 spillerne på Pluss har to intensive økter om dagen, samt teori. Teoridelen er unikt for Plusstilbudet. I går delte Gunnar Halle sine erfaringer fra landslaget for G15/16, hva som kreves for å drive på toppnivå og hvordan landslaget fungerer. Onsdag og torsdag vil fysioterapeut Gunnvor Halmøy fra Olympiatoppen fortelle om skadeforebygging og fysikk.

Da Trollheimsporten var innom første fotballøkt var det angrepsøvelser, overgangsfaser, lengderetning og overtallsspill som sto på programmet. Eli Landsem og Kjell Fiske sto for oppvarming og innledende øvelser før Nils Arne Eggen overtok. Med stø hånd og like deler humor og kustus ble det raskt fart på sakene. Både konstruktiv kritikk og tydelig ros preget treningen.

- Husk, jeg er 74 år, kommenterte Eggen tørt da noen av de mer lavmælte svarte på spørsmål.

Eggen vil også stå for dagens andre økt – men hva som ville bli tema på ettermiddagen var vanskelig å forutsi, mente han.

- Vi er her for å gi impulser. Nå jobbet vi med bevegelse foran mål, noe de plukket opp ganske raskt. Det er et overraskende bra nivå! Det er jo ingen som vet hvor de neste landslagsspillerne kommer fra, om det er Romunstadbygda eller Kristiansund.

På spørsmål om hva de unge spillerne selv syntes om den karismatiske treneren, kom svaret fra Mari Gjul fra Stangvik kjapt:

- Gævv!

Nils Arne Eggen utsnitt_690x411.jpg

- Du kan ikke bare stå der og håpe at Newton ikke hadde rett, for det hadde han, vet du! Ballen kommer!

Gruppe_690x384.jpg

Nils Arne Eggen og Sondre Aune_690x455.jpg

Trenertrio_690x408.jpg

Kjell Fiske, Eli Landsem og Nils Arne Eggen.

 

Tirsdag kveld kl. 18 vil Nils Arne Eggen stå for temakveld i Attanova, Rindalshuset, med «Talentutvikling i breddeklubbene» på plakaten. Temakvelden er åpen for alle.