Odessa tow departure - 5  25 03 2011 _350x234

Pipelife skal produsere verdens største plastrør

Pipelife Norge, som har hovedkontor i Surnal, har besluttet å investere i fabrikken på Stathelle i Telemark for å produsere verdens største polyetylen trykkrør. Rørene vil ha en diameter på 2,5 meter og vil kunne produseres i lengder på opptil 600 meter. Et slikt rør på 600 meter rommer vann nok til å fylle over 18.000 badekar.

Som Trollheimsporten kunne melde da Pipelife Norge ble Porten-medlem i forrige måned, er bedrifta i gang med å produsere verdens største rør. Før var diameteren på “rekordrørene” 2 meter – nå blir de på imponerende 2,5 meter!   

- Vår rørteknologi er blant verdens fremste. Pipelife var først ute med polyetylen trykkrør med diameter på 2 meter i 2004, og noen konkurrenter fulgte etter. Vi ser et attraktivt marked for rør med 2,5 meters diameter, noe vi nå vil være alene om å kunne levere, sier Kjell J. Larsen, administrerende direktør i Pipelife Norge AS.

Pipelife Norge investerer noen ti-tall millioner kroner for at Stathelle-fabrikken skal kunne bli verdens første leverandør av rør med slike dimensjoner. Verdens største polyetylen trykkrør vil særlig være aktuelle for forskjellige typer kraftverk, som bruker sjøvann til nedkjøling, samt til avsaltningsanlegg for sjøvann.

Fordi polyetylen er et svært fleksibelt og sterkt materiale fraktes rørene fra fabrikken på Stathelle hengende etter slepebåter. Rørenes fleksibilitet gjør at de kan bevege seg med bølgene.

Pipelife leverer rør til prosjekter over hele verden, fra Brasil i sørvest til Indonesia i sørøst, men med hovedvekt på Europa og middelhavslandene. Pipelifes eksport nærmer seg 150 millioner kroner årlig. Selskapet forventer i tillegg omsetningsvekst i hjemmemarkedet.