I Oslo_700x612_cropped_696x402

På byggeskikkprisutdeling

De fleste som leser Trolheimsporten har vel fått med seg at det ikke ble noen byggeskikkpris på Rindal skimuseum. Men selv om vi ikke nådde helt opp, føler vi som var til stede på prisutdelinga at bare det å være nominert er en seier i dette selskapet.

Skimuseum_700x387.jpg

For det var et særdeles fint selskap Rindal skimuseum var i blant disse 6 nominerte. Begge de to vinnerne, Stormen kulturhus i Bodø og Torshov boligområde i Oslo er SVÆRE sammenlignet med vårt museum, både når det gjelder kostnad, størrelse og kvadratmetere.

Juryleder Anne Enger repeterte reisa juryen hadde fra Bodø i nord til Oslo i sør, der de besøkte alle nominerte bygg, og viste samtidig bilder på skjerm fra alle disse stedene. På bildet over ser vi at hun er kommet til Rindal. Hun poengterte at kvaliteten på alle nominerte bygg i år var spesielt høg, at disse var blant de ypperste nybygg i landet og at det var bare de aller, aller ypperste som vant.

Vinnerne_700x332.jpg

Prisen skulle etter programmet deles ut av kultur- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, men han kom seg dessverre ikke fra i Stortinget, så i hans sted fikk hans statssekretær Tor Willy Amundsen jobben med å dele ut sjekker, plaketter og blomster til vinnerne.

Bodø_700x469.jpg

Prisen er på kr 200 000, som i år ble delt på to vinnere. Vinnerne får i tillegg en plate med innskrift til å feste på veggen. Høgskolen i Bergen fikk hederlig omtale. På bildet over mottar ordføreren i Bodø en sjekk på kr. 100 000.


Utenfor_700x1137.jpg

Fra Rindal skimuseum deltok ordfører Ola T. Heggem, arkitekt for bygget,Inger Anne Landsem, avdelingsleder Kari-Elin Bolme Løfaldli og museumsformidler Anne Skjølsvold. Her utenfor Litteraturhuset etter prisutdelinga.

 

I dette eksklusive selskapet skal vi være særdeles godt fornøyd med en nominasjon. Og dette var vel denne ene gangen et bygg i lille Rindal kom med i et slikt selskap, det blir vel neppe noen neste gang.


God reklame for museet er det i alle fall, og det er ikke bare byggeskikkjuryen som synes skimuseet vårt er flott. Det gjenspeiler også i alle de positive kommentarene vi får av folk som besøker oss.

 

Så til alle som enda ikke har besøkt museet: Kom og se bygget som ikke nådde til topps, men var nominert til Statens byggeskikkpris 2015!

 

Lørdag 20. juni er det sesongåpning og etter det har vi åpent hver dag unntatt mandag kl 12-18 til 20. august.
 

Følg Rindal skimuseum på facebook

 

rindal-skimuseum_300x106.jpg