Ørland Sparebank på Rindalsweekend

Sist helg fikk Rindal besøk av 20 bankansatte fra Ørland Sparebank. De hadde bestilt en "Rindalsweekend". Dette er en opplevelsespakke sydd sammen av iTrollheimen, der man får oppleve en liten smakebit av mangfoldet som finnes i denne litt avsidesliggende fjellbygda, som ørlendingene omtalte den som.

Fredag kveld ankom ørlendingene Saga Trollheimen Hotel, hvor arrangementansvarlig fra iTrollheimen, Gøran Bolme, og hotellvert Morten Gåsvand tok i mot dem. Etter innlosjering i det som kan minne om en liten idyllisk setergrend, med fantastiske omgivelser og Mortens flotte naturbilder krydret rundt, fikk de på kvelden servert en bedre middag. Forventninger og håp om morgendagens program ble diskutert rundt bordene.
 

Trialog på skimuseet

Lørdag morgen kunne man se 20 ørlendinger spasere fra ”Saga” i retning Rindal Skimuseum. Her ventet Trialog - Åse med sitt lune og engasjerende vesen. Hun ga et spennende foredrag om hvordan man får "flest mulig, best mulig, lengst mulig". Sitatet kommer fra Nils Arne Eggen, men Åse overfører det til bedriften. Tanken er at man trenger alle på en arbeidsplass. Med sine sterke og svake sider kan man utfylle hverandre, og Åse lærer oss hvordan vi kan gjøre det på best mulig måte.

14212014_1794547147454981_31870752835917848_n.jpg
Trialog med Åse Børset på skimuseet.

Etter foredraget fikk gjestene servert lunsj levert av 3 Venner i skimuseets flotte omgivelser.


Stolte hytterindalinger

På ettermiddagen ble gjengen hentet av Nettbuss med Kjell Bråten bak rattet. Kjell fortalte gjestene litt om Rindalen. Han fortalte om hvor glade vi er for å få besøk av gjester utenbygds fra, og for å få vise dem hvor mye bra som finnes her i bygda.

Etter en halvtimes kjøretur stoppet bussen ved enden av Langvassvegen i Helgetunmarka. To av gjestene hadde hytte her. De fortalte hvor god service de har fått her, og hvor godt fornøyd de er med byggeprosess og oppfølging her oppe i Helgetunmarka. De fortalte at de var stolte av å bli kalt ”hytte-rindaling”.


Møte med "Galskapens natur"

Rett utenfor bussen ble vi møtt av en jeger som presenterte seg som Tander Bakli. Dette er en av mange humoristiske figurer i Knut Ole Laksøyens skikkelse. Laksøyen, som for øvrig er to ganger Midt-Norsk mester i revy, har i samarbeid med iTrollheimen og Britt Grete Moen fra Furkunnjmat utviklet et konsept med navnet ”Galskapens natur”.

IMG_0310.JPG
Tander på jakt i naturreservatet

Stillheten i Helgetunmarka ble fort avbrutt av et hagleskudd fra Tander, som hadde skutt det han trodde var en elgkalv. Det viste seg at det egentlig var en orrhane. Etter at Tander hadde dratt videre måtte gjestene gjennom to oppgaver ledet av iTrollheimen. De ble oppdelt i lag og konkurrerte i to deløvelser innover stien til gapahuken ved Langvatnet.

IMG_0408.JPG

Vi møtte også flere skikkelser langs stien, som åpnet latterdøra så det runget utover Helgetunmarka og Trollheimens naturskjønne omgivelser.

IMG_0381.JPG
Sweet Charlie (Knut Ole Laksøyen) har sine egne spesielle sjekketriks.


Furkunnjmat ved gapahuken

Britt Grete Moen ønsket gjestene velkommen ved gapahuken. Hun bød på varm solbærsaft og forretten ”glohane”. Gjesten ble satt til bords og fikk servert grillspyd med lokale råvarer, og rabarbragrøt til dessert. Innimellom rettene fikk vi møte skikkelsen "Kåre Å" (Knut Ole Laksøyen), og Gøran Bolme fra iTrollheimen sang et par viser for gjestene.

14274585_10153654543756467_918816264_o.jpg
Klart til selskap ute i Trollheimen

IMG_0438.JPG
3-retters trollfingermat ved Langvatnet, med Britt G. Moen fra Furkunnjmat som vertinne.


Ei fantastisk helg

​Etter at glassene var tomme og bålet begynte å ebbe ut gikk vi i samlet flokk tilbake til bussen og ble skysset tilbake til Saga Trollheimen Hotel. På tilbaketuren summet lovord og ros om hvor fint og morsomt det hadde vært i Rindal. ”Åss va nå i London sist, men herre va itj kleinar de hæll”, noe som visstnok var et ganske høyaktet lovord fra en trøndersk tunge.

IMG_0472.JPG
Gjengen samlet utenfor bussguide Kjell Bråten sin nettbuss.

Arrangørene vil med dette rette en stor takk til Ørland Sparebank for ei fantastisk helg i Rindal. Vi ønsker både dem og andre bedrifter og lag som ønsker en litt annerledes weekend i Rindal hjertelig velkommen!

Med vennlig hilsen
Morten Gåsvand – Saga Trollheimen Hotel
Åse Børset – Trialog
Knut Ole Laksøyen
Britt Grete Moen – Furkunnjmat
Gøran Bolme – iTrollheimen
Rindal Skimuseum
3 Venner