Hege Mons_1024x754

Hege Sæther Moen ville ha jobben

Områdeforvalteren på plass

Ho er bosatt på Sainnå med mann og barn i gamle, flotte og staselige, ombygde butikklokaler - Hege Sæther Moen (42). I tre uker har ho jobba som den nye områdeforvalteren for Trollheimen, statlig ansatt, plassert i et "Trollheimen-miljø" i RindalsTorget med kollegene Lars Olav Lund (SNO) og Janne Bøklepp (prosjekt Opplev Trollheimen).

 

Hege Sæther Moen ønskes velkommen som ny områdeforvalter i Trollheiomen av leder i styret, Mons Otnes (til venstre) og John Ole Aspli.

- Vi har fått på plass områdeforvalteren fort. Vi krangla lite om plasseringa og vi er svært glade for at Hege Sæther Moen nå har kommet i gang, sa leder i områdestyret, Mons Otnes, da den nye områdeforvalteren for Trollheimen ble presentert på RindalsTorget tidlig i dag, før det første områdestyremøtet i Oppdal.

Statlig myndighet
- Det er prisverdig å få på plass en statlig myndighet, sa John Ole Aspli, medlem av områdestyret. Både rindals- og surnadalsordføreren har arbeidet mye, først og fremst for å få ei stilling, men også for å få den plassert i distiktet. - Det er absolutt ikke gitt og har ikke komet av seg sjøl, legger de til.

- Det er svært trivelig at Hege kommer tilbake, etter at ho i fire år har jobba sammen med Lars Olav Lund i 50 % stilling tidligere, blant anna med å skrive forvaltningsplan for Trollheimen.

Ville ha jobben
- Jeg har lengta litt etter den faglige utfordringa i denne jobben. Jeg visste at den kom, sier ho sjøl, glad for å være på plass. Hege innrømmer at ho ville ha jobben.

- Nå har vi fått på plass ei permanent sattlig stilling som gir både handlingsrom og muligheter, sa Mons Otnes og John Ole Aspli. Samtidig blir Lars Olav Lund og Statens Naturoppsyn en viktig og nødvendig samarbeidspartner. - Og med dette får vi bygd opp en unik rolle for Trollheimen i distriktet, sa de. 

Spille på lag
- Videre er det viktig med en god og tett dialog med grunneiere, der vi er avhengig av å spille på lag. Nå håper vi denne stillinga vil gjøre det lettere for alle å ta kontakt. Det blir i alle fall ikke så vanskelig og byråkratisk som til Fylkesmannen, sa de.

Hege Sæther Moen er utdanna naturforvalter fra landbruksgøgskolen på Ås og er opprinnelig fra Kirkenes, men har bodd på Sainnå i Øvre Surnadal i mange år.

Ansatt hos Fylkesmannen - låg terskel
Den nye områdeforvalteren for Trollheimen vil være ansatt hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal og er underlagt områdestyret med Mons Otnes som leder. Noe av det viktigste arbeidsområdet blir informasjonsplikten overfor folk og her vil områdeforvalteren komme i gang med informasjonsmøter så fort det lar seg gjøre. Ellers vil en ny forvaltningsplan komme. - Det skal være en låg terskel for å komme og snakke med meg, sier Hege Sæther Moen.

Foruten kommunene rundt Trollheimen, er representanter fra begge fylkeskommunene og to fra sametinget med i områdestyret, der Hege Sæther Moen har sitt første møte i dag.