ola polden vegard bredesen_550x437

Ola (87) veileder elevene

To dager i uka er Ola Polden (87) å finne på mekanisk verksted på Surnadal vidaregåande skole. Der fungerer han som konsulent og medhjelper, der målet er å reparere en gammel Dextamotor i en traktor. - Vi hadde ikke klart dette uten hjelp fra Ola, sier Vegard Bredesen som er elev på vg2 Industriteknologi.

Bredesen møtte Polden under et annet oppdrag utenom skoletid, og la merke til at Polden hadde stor kompetanse innen "mekking". Da behovet for hjelp på skolen dukket opp ble elevene og lærer Per Arne Hyldbakk enige om å kontakte Ola Polden, og han sa "ja" momentant. - Det er så utrolig trivelig å være til hjelp, og ungdommen er så flinke. Det er viktig å stole på at de får til oppgavene de blir satt til, så lærer man heller av feilene, sier Polden engasjert. - Alternativet er å sitte hjemme i en stol, så dette er mye bedre. Tenk at jeg kan være til hjelp i en alder av 87, smiler Polden som har lang yrkeserfaring innen området, blant annet flere år som mekaniker på Eiksenteret.

Lærer Per Arne Hyldbakk setter stor pris på konsulenthjelp fra den spreke pensjonisten - Ola er et levende leksikon, og det er utrolig kjekt å ha han her. Både for meg og for elevene, sier Hyldbakk. Vegard Bredesen sier seg enig med læreren sin - Vi hadde nok neppe blitt ferdig med motoren uten hjelp fra Ola. Og resultatet hadde helt sikkert ikke blitt like bra, sier Bredesen. Nå vil Polden sørge for at hele traktoren kommer inn på verkstedet - Guttene må få se hva som skjer når motoren kommer på plass. Kanskje blir det et skikkelig "leven", ler Polden.

Og betaling for jobben? - Nei, dette vil jeg ikke ha betalt for. Det er betaling nok for meg å være til nytte. Og best av alt; endelig er jeg svart på hendene igjen, avslutter en fornøyd Polden.

Øverste: F.v. Ola Polden, Per Arne Hyldbakk, Vegard Bredesen, Olav Jan Ranes og Bjørn Wiig.
Nederst: Vegard Bredesen får kyndig veiledning av Ola Polden