Kart Rindal -Surnadal

Nytt 4G nett i Sunndal, Surnadal og Rindal

Nå kan innbyggerne på Nordmøre surfe raskere på et av verdens første bredbåndsnett av sin type. Nytt 4G mobilt bredbåndsnett blir i disse dager ferdiginstallert og optimalisert i Sunndal, Surnadal og Rindal, melder ice.net.

- Sunndal, Surnadal og Rindal har med sin varierte natur med høye fjell, dype daler, fjordlandskap og mange småsteder et stort behov for bredbånd med god geografisk dekning. Nettopp derfor passer 4G LTE teknologien vår svært godt her, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

Ice.net går i disse dager i gang med å finjustere og optimalisere sin nye 4G-teknologi på basestasjoner på Sunndalsøra, på Strengen og ved Bæverfjord i Surnadal, og på Tifjell i Rindal.

4G gjør at du kan surfe på internett med svært høye hastigheter, for eksempel om du ønsker å se film, laste ned musikk, eller sende og motta e-post.

4G-nettet til ice.net er et av verdens første rendyrkede LTE 450-bredbåndsnett. Det er et siste generasjons bredbåndsnett som sendes over 450 MHz båndet, som er en såkalt lav frekvens som kjennetegnes av overlegen dekning over store geografiske områder. Ved hjelp av en liten bredbåndsruter, som skaper en trådløse sone, kan hele familien koble telefoner, PCer eller nettbrett til det nye 4G-nettet. Bredbåndsruteren kan man også ta med seg på hytta og i bilen, ettersom den kan enkelt kobles på bilens 12-volts uttak.

- Brukere av ice.net i Sunndal, Surnadal og Rindal kommer med andre ord til å oppleve svært rask nedlastingshastighet og svært god bredbåndsdekning overalt hvor de ferdes, sier Eivind Helgaker.

Ice.net var tidligere en rendyrket leverandør av mobilt bredbånd. I løpet av sommeren lanserte selskapet også et fullverdig mobiltelefontilbud til kunder over hele Norge. Selskapet skal nå utfordre de to gigantene Telenor og Netcom i kampen om norske mobilkunder.