Ny suksess for Åpen gård

Folk får aldri nok av bondegårdlivet på Lerbrua i Stangvik. Lørdag åpnet Ellinor Moen gården sin på nytt for alle som ønsket å hilse på de nesten femti dyrene som holder hus på idylliske Lerbrua. Hundrevis av små og store dyreelskere inntok gårdstunet, og det er bare å konstaterte at dette er og blir et svært poulært tiltak.

- Det er helt fantastisk at det kommer så mye folk i år også. Det er virkelig over all forventning, sier Ellinor Moen som vil sørge for at dette blir en tradisjon.

- Jeg vil helt sikkert fortsette med "Åpen gård". Det er viktig at barn får nærkontakt med dyr, og lære seg hvordan man håndterer de ulike dyrene. Jeg synes det er en viktig kunnskap å formidle. På sikt er planen å holde åpent en fast dag i måneden. Jeg tror besøksgård er en mangelvare som mange savner, sier Moen som har satt hele slekta i sving under helgas arrangement.

- Mamma og svigermor står i kiosken, sønn og tantegutt selger lodd og tantejente hjelper til med hestene. I tillegg får jeg god hjelp av venner, og det setter jeg stor pris på,smiler Ellinor.

På bildet ser vi Ellinor sammen med sønnen Per Emil Alnes og nevø Bengt Preben Svinvik:

lerbrua oversikt.jpg

På Stall Lerbua finnes det rundt 50 dyr fordelt på 11 ulike dyrearter, som blant annet Lama, minigris, høner, hester, kaniner, hunder og ikke minst hest.

- I dag er det 20 hester som bor hos oss; 18 islandshester og 2 shetlandsponnier, sier Ellinor som vil satse på mer rideundervisning i tiden fremover.

- Jeg håper at jeg etterhvert får startet opp med helgekurs og faste ridetimer på Nymoen i Surnadal.

Ellinor har et stort behov for hjelp på gården, og søker derfor etter noen med erfaring, og som kan håndtere dyrene på Lerbrua.

- Det er bare å ta kontakt med meg om dette kan være av interesse, sier Ellinor.

På bildet under ser vi Ane Dahl Andreassen og Leah Stavik Heggset sammen med Silje Andersen og hesten Pinky:

lerbrua leah ane.jpg

I bildeserien under ser du flere bilder fra Åpen gård.
Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering er ikke tillatt uten avtale.

 

lerbrua2
lerbrua3
lerbrua4
lerbrua5
lerbrua6
lerbrua7
lerbrua8
lerbrua9
lerbua1