Fredag
Fredag Delvis skyet
19°
Delvis skyet
Lett bris
Lørdag
Lørdag Lett regn
14°
Lett regn
Svak vind
Kari Heggset

Ny Strikkeweekend i Den glade laks

Den 28. februar arrangerer Thon Hotell Surnadal strikkeweekend. Her møtes strikkeglade fra hele landet til en trivelig helg med håndarbeid, samvær, underholdning og god mat og drikke.

Bildet over: Kari Heggset gleder seg til en ny strikkeweekend, og er klar med strikketøyet. 
 

- Det er femte år på rad vi arrangerer strikkeweekend, sier primus motor, Kari Heggset ved Thon Hotel Surnadal. Vi har hatt gjester fra Mosjøen i nord til Stavanger i sør, og mange kommer tilbake flere år på rad.

I fjor var det toppår, med 150 deltakere. Da var det ganske fullt i Den Glade Laks. Kari Heggset tar gjerne mot så mange i år også, men skrivende stund ser det ikke ut til at rekorden fra i fjor vil gjentas. Det er mange påmeldte, men fremdeles god plass til flere.

Det blir sjølsagt satt av god tid til å samles, strikke og skravle.

- Det er ikke vanskelig å finne noe å snakke når mange lidenskapelige strikkere samles på et brett, mener Heggset.
 

Erfaren designer

Hver år blir deltakerne presentert for en fagperson. I år er det strikkedesigner Kari Hestnes som kommer, hun har 35 år bak seg som designer. Fredag vil hun holde foredrag om strikkedesign, mens hun på lørdag vil fortelle om sin egen historie som designer, forfatter og garnutvikler. Hestens har forfattet eller medforfattet omtrent 15 bøker. En del av disse vil bli å få solgt i helga, sammen med designerens eget garnmerke.

Det vil også bli lansering av en rykende fersk bok fra Hestnes. Forfatteren holder imidlertid kortene tett til brystet.

- Vi får ikke lov til å si så mye om boken, men en kan jo se for seg at det er en bok om strikking, smiler Kari Heggset lurt.

En kan velge å være med hele helgen, eller kjøpe ulike dagpakker for en  eller to dager. Billetten inkluderer kaffe, lunsj og festmiddag lørdag kveld.

Strikkepoesi bok.jpg
"Strikkepoesi" er en av Kari Hestnes sine tidligere bøker.
 

Egen strikkesang

På lørdag blir det, tradisjonen tro, underholdning av Gøran Bolme. I fjor framførte han en egen strikkesang. Det ble en umiddelbar suksess.

- Den har han tydeligvis jobba med, her var det referanser til flere teknikker og designere. Vi får håpe han synger den i år også, sier Kari Heggset.

Marte Helgetun vil ha åpen gårdsbutikk hele helga, og det er mange som benytter anledningen til å handle garn der. Heggset forteller at det bruker å gå skytteltrafikk dit.

Kari Heggset er spent på hvor mange påmeldinger som vil komme framover. Det er fremdeles to uker igjen til det braker løs.