Ny øyetrykksmåler til legekontoret

I fjor ga Rindal sanitetsforening en ny øyetrykksmåler til legekontoret i Rindal. Dette setter både legene og pasientene stor pris på, forteller enhetsleder Grete Ranes Heggem. I fjor ble det også kjøpt inn leker til venterommet hos helsesøster, og nye sofa til Elgråa på Rindal Helsetun.

Marte Iren Langø er leder i Rindal Sanitetsforening. I dag var hun innom legekontoret, helsesøsters kontor og Rindal Helsetun, for å se på gavene som ble gitt av Rindal Sanitetsforening i fjor.

Grete Ranes Heggem og Marte Iren Langø.jpg
Grete Ranes Heggem og Marte Iren Langø med øyetrykksmåleren mellom seg.
 

Legene er opptatt, men Grete Ranes Heggem, leder for helse- og familieenheten i Rindal kommune, blir med for å vise fram den nye øyetrykksmåleren.

- Den øyetrykksmåleren de hadde her før var veldig gammel, forteller Grete Ranes Heggem. - Denne nye måleren er mer nøyaktig, enklere i bruk og mye bedre for pasienten, forteller hun. - Den gir også et sikrere resultat. Legene er veldig glad for å ha fått en ny øyetrykksmåler, sier Grete Ranes Heggem.

Grete Ranes Heggem og Marte Iren Langø er enige om at samarbeidet med sanitetsforeningen er viktig.

- Det er viktig med godt samarbeid, og det skal vi fortsette med, sier Marte Iren Langø.


Rindal sanitetsforening har også kjøpt inn nye leker til venterommet hos helsesøster. Her er det blant annet ny gyngehest, Brio-vogn, Londonbuss og pusleleker. Helsesøster Eli Sellie forteller at en del av lekene de hadde her var veldig gamle, og overmodne for utskifting. Det er også fint å ha fått flere gutteleker, synes hun.

Marte Iren Langø og Eli Sellie.jpg
Marte Iren Langø og helsesøster Eli Sellie med de nye lekene på venterommet. Særlig den røde hesten til vestre er populær, den kan småbarna hoppe på. Gyngehesten har fått sanitesforeningens merke på seg.


Til Elgråa ved Rindal Helsetun har Rindal Sanitetsforening kjøpt ny sofa, en toseter og en treseter. Disse er pleierne og pasientene veldig godt fornøyd med.

Sofa Elgråa.jpg
Sofa ved Elgråa


Rindal Sanitetsforening vil gi gaver til lokalmiljøet i år også, sier Marte Iren Langø. Søknadsfristen er utsatt i år, den er satt til 31. mars.

Sanitetsforeningen har en del regler å forholde seg til når det gjelder utdeling av pengegaver. Marte vil gjerne også trekke fram muligheten for at sanitetsforeningen kan være med på prosjekter i samarbeid med andre lag og foreninger. Sanitetsforeningen stiller gjerne opp med folk for gode prosjekter i lokalsamfunnet. Det er bare å ta kontakt!

Mandag og tirsdag i vinterferieuka arrangerer Rindal Sanitetsforening gratis svømming for barn i bassenget i Rindalshuset.

- Vi vil gjerne arrangere svømmekurs for barn også, sier Marte Iren Langø. - Hvis noen kunne tenke seg å være instruktør i et slikt kurs, så ta gjerne kontakt, oppfordrer hun.

Sanitetsforeningen ønsker seg flere medlemmer, og gjerne yngre medlemmer også. Det har kommet med en del yngre medlemmer de siste årene.

- Men gjennomsnittsalderen er fortsatt høy på møtene, sier Marte.


I oktober i fjor støttet Rindal Sanitetsforenings omsorgsberedskapsgruppe innkjøp av ny livredningsbåre i Rindalshuset. Les om det her: Ny livredningsbåre til Rindalshuset