CDcover Våvvinn tå rette vefta

Surnadalsrussen 2015 melder:

Ny CD med Hyldbakktekstar

Surnadalsrussen er våvv’n tå rette vefta, og inviterer til show!

Surnadalsrussen 2015 inviterer til russerevyforestilling "Våvvinn tå rette vefta" denne uken. Premieren på torsdag og forestillingen på fredag er så godt som utsolgt, men det er fortsatt noen ledige plasser på lørdagens to forestillinger kl 14.0 og kl 18.00. Billetter kan bestilles hos Kulturhuset via telefon, nett eller skranke.

Russen vil presentere en forestiling med både klassiske russerevytrekk, men som inneholder nye elementer. Blant annet er det gjort grundig research i dikterhøvdingen Hans Hyldbakks liv, gjennom flere tusen sider med lokalhistorie, tidsskrifter, og over 300 ukjente dikt. Rød tråd i revyen er at to avgangselever; Maria og Andreas (spilt av Anita Aasgård og Per Helge Aarnes) skal skrive særemne/fordypningsoppgave om Nordmøre og Hyldbakks liv.  

I revyen beveger vi oss både i fortid, nåtid og fremtid, vi er innom mange sinnstemninger og sjangrer. Og alt blir formidlet via skuespill, film og sang. Gøran Bolme, Brage K. Einum og Sigrid Vetleseter Bøe har komponert melodier til ukjente Hyldbakk-tekster, som resulterte i vakre sanger, som fremføres av russen selv. Russen har i år koreografert og instruert alle danser selv.

bilde BAND Stonke og strakne karravorrtappa.jpg
Bandet består av  kapellmester Brage Kristian Einum (flygel), Oddbjørn Sponås (slagverk), Sondre Skogseth (bass) og Trym Skogseth (gitar).

Teknikken styres av DreamFarm og Rune Dalager.

Revysjefer er Tuva Telstad, Maren Rønning og Synne M. Høivik.

Regi/idé: Gøran Bolme, Silje Ranes og Sigrid Vetleseter Bøe.

Siden prosessen med prosjektet startet for et år siden, har det vært jobbet grundig med research for å finne essensen fra ulike tidsperioder og stemninger i stoffet som Hyldbakk har produsert. Vi er veldig stolte av det utvalget vi har bestemt oss for.

Eline, Ann Iren og Fride synger både på scena og på den nye CD'n.jpg
Eline, Ann Iren og Fride synger både på scena og på den på nye CD'en

Bolme, Bøe og Ranes har også produsert en musikk-CD, der de nye Hans Hyldbakk-tekstene er tonesatt med egenkomponerte melodier. Og denne CD’n blir lagt ut for salg i pause og i etterkant av forestillingen i kulturhusfoajeen. På fremsiden av CD-coveret smiler Lasse og Signe Roaldset Fiske, de to er også våvv’n tå rette vefta. 
 

Flere bilder fra arbeidet med revyen:

Bilde Dansejenter.jpg
Blide dansejenter

bilde revysjefer.jpg
Blide revysjefer

bilde stykkjet.jpg
DSC_1323.jpg
Scenemannskap.jpg
Scenemannskap


Trollheimsporten kommer med reportasje om revyen etter generalprøven i dag.