IMG_7461

NRK på museumsbesøk

NRK Møre og Romsdal beveger seg videre på sin turistreise i Rindal og Surnadal, og besøkte i formiddag Rindal Skimuseum. Senere i dag beveger journalist Terje Reite seg ned til Surnadal for å kikke nærmere på laksefisket. 

Når man skal lage radioreportasje er det viktig med forberedelser og research, slik at journalist Terje og museumsformidler med driftsansvar Anne Skjølsvold startet med en prat over en kaffekopp sammen med Ida Nerbu Baalsrud, før de gikk en runde gjennom nybygget for å finne ut hva som skulle legges fokus på i reportasjen. Reite tok seg god tid for å fange inn både store og små detaljer som kunne være interessante for lytterne, og når det var tid for opptak, beskrev han rikt hva han så, slik at lytterne nesten er der selv.

I dag var det ikke sending på direkten, men Terje kunne fortelle at han valgte å gjøre det som om det var på direkten, med lett utstyr; en mikrofon koblet til en smarttelefon, som etterpå sender opptaket på null komma niks ned til Ålesund hvor det legges inn i sendingen som kommer i ettermiddag. Det er altså bare å følge med på NRK Møre og Romsdal og sendingen God ettermiddag Møre og Romsdal som går fra klokken 14 i dag for reportasjer fra distriktet vårt!

IMG_7436.JPG

 

IMG_7440.JPG

 

IMG_7455.JPG

Her kan du høre dagens distriktssending på nytt, med stoff både fra Rindal skimuseum og om laksefisket i Surna. Klikk på "Vis mer" så får du se hele sendeskjemaet. Du kan også se reportasje fra Rindal skimuseum på NRKs nettsider her!