Nok et svangerskapskurs sikret

Surnadal Sparebank føyer seg inn i rekken av velgjørere for gravide i Surnadal kommune. Nå er enda et viktig svangerskapskurs sikret. - Målet er at alle skal få kurs, sier Liv Dalsegg, bankens markedssjef.

22. desember skrev vi om den kjærkomne julegaven fra Todalen Sanitetsforening og Gjensidige Surnadal. Nå sørger altså Surnadal Sparebank for at det blir kurs i april/mai, og jordmor Wenche Evensen Berg bekrefter at det totalt blir tre kurs før sommeren. Hun forteller at vordende foreldre har opprettet en gruppe på Facebook, hvor de har uttrykt sin fortvilelse over å ikke få delta på kurs. Disse vil altså få en gladnyhet uten like.

Ledende helsesøster Eli Husby Moen ser at kursene er mer populære enn noen gang, og det er tydelig at også fedrene ønsker å delta i stor grad. På kurset som arrangeres i disse tider deltar 11 gravide og hele 8 fedre, og det er liten tvil om at det sosiale aspektet betyr mye også for fedre som er innflyttere.

 

Mulighet for enda flere kurs

Evensen Berg opplyser at antallet gravide for inneværende år allerede ligger langt foran statistikken for 2015, som igjen hadde seks mer enn i 2014. Eventuelle behov for kurs i høst og vinter er naturlig nok vanskelig å si noe om foreløpig, men markedssjef Dalsegg ser ikke bort fra at banken stiller opp også da. Hun mener behovet for svangerskapskurs er et godt tegn for kommunen.

- Vi ønsker å legge til rette for blomstring og vekst i bygda, og vi er en naturlig aktør å spørre når det handler om befolkning og trygghet, sier Dalsegg og opplyser om at banken også er med å sponse beltesamlere for spedbarn.

Innflytter og førstegangsfødende Turid Grimstad kan skrive under på at svangerskapskurset er viktig. Hun deltok på kurs i fjor høst, og ser nå frem til å ta med seg seks uker gamle Mia til barselgruppa.

 

Svangerskapskurs januar_690x394.jpg

Turid Grimstad, Eli Husby Moen, Mia, Wenche Evensen Berg, enhetsleder helse og familie Gunn Bredesen og Liv Dalsegg.