Noe for alle på Torgdag

Lørdag ble Torgdag holdt på Rindal torg i forbindelse med Kulturvøkku. Mange tok turen innom og koste seg blant alle bodene og aktivitetene, og Pål Sande gikk ut seirende i Furuhaugrittet. 

Torgdagen er åpen i dag, lørdag, fra kl 10:00- 16:00 med et variert program, og allerede i 11-tiden var torget fullt av folk. Stemningen var god blant folket. Noe av det som ble solgt på torget idag var ulike typer klær, lokalhistoriske bøker og skrifter, smultringer, håndarbeid og leker. Aktiviteter som sirkus-skole, svampkasting på G16, kollisjonsrest hos NAF og prøvekjøre noen av de nye bilmodellene fra Sveen Auto. 

I en av bodene stod Oddrun Alstad som driver firmaet Oddrun Redesign. Hun har som hobby å lage smykker av sølvskjeer.

-Jeg stod på Øramartna i år, og da fikk jeg høre om Torgdagen. Så jeg ringte å spurte og fikk kjempebra service. De satte opp telt og alt til meg, smiler Alstad.

Oddrun Alstad.JPG

Oddrun Alstad i boden sin.

Lenger borte står Rindal IL Fotball sitt G16-lag. De samler inn penger til Dana Cup som starter i Danmark 23. juli. Bidraget deres var kreativt der de stilte med en stand med svampekasting på fotballspillere. For 20 kr stilte en av spillerne seg bak en vegg slik at bare ansiktet vistes, og da fikk folk tre våte svamper til å prøve å kaste i ansiktet hans.

-Det har vært mange som har kastet, både voksne og barn, forteller en av spillerne på laget, Magnus Bakken.

Svampkasting.JPG

Svampkastingen var det mange som ville prøve.

Serine Bolme.JPG

Serine Bolme og vennene hennes syntes det var morsomt å kaste våt svamp på guttene.

Tid til å leve-ambassadører

I fjor under optimistkonferanse startet Rindal med noe nytt. De utnevnte Tid til å leve-ambassadører og da ble Jo Sverre utnevnt. Under Torgdagen ble to nye utnevnt til å være ambassadører ett år. Årets ambassadører ble Inga Dalsegg og Lars Hol Moholdt. Det var ordfører Ola T Heggem som presenterte ambassadørene.

-De to nye ambassadørene er to verdige personer som har markedsført Rindal godt, forteller Heggem under utnevnelsen.

Dalsegg og Moholdt forteller at det er en kjempestor ære å bli utnevnt. De skal framover fremheve Tid til å leve-mottoet og ha effekter med seg og fremsnakke Rindal. Samtidig som de vil få litt økonomisk støtte til å fortsette med det de driver med.

Lars Moholdt, Ola T, Inga Dalsegg.JPG

Lars Hol Moholdt, Ola T. Heggem og Inga Dalsegg.

Pål Sande først i mål i Furuhaugrittet

Furuhaugrittet stod også på programmet for Torgdagen. Av 20 deltakere var det Pål Sande fra Trondheim Sykkelklubb som var først i mål på tiden 42,27. Sigve Kattem fra Orkla Sykkelklubb kom i mål litt etter Sande på 44,27 og Hallvard Løfald fra Rindal IL kom like etter med tiden 44,43. Her er oppdatert resultatliste:

1-Resulatliste - Furuhaugrittet 2018-page-0.jpg

 

bamse.JPG

Bamsen var også populær.

Lykkehjul.JPG

Lykkehjul.

DSC_0040.JPG

Sirkus-skole.

skje-smykker.JPG

Smykker laget av sølvskjeer av Oddrun Alstad.

DSC_0013.JPG

DSC_0020.JPG

Mange tok turen til torget i dag.