Torgunn Moen (t

Natteravnene gjenoppstår i Surnadal

Etter noen års opphold, har nå lokale ildsjeler tatt initiativet til at Natteravnene i Surnadal skal komme i gang igjen. - Etter å har prøvd noen runder blant annet 16. mai og på Laksefestivalen, vet vi at ungdommen setter pris på at vi er der med en hjelpende hånd til dem som trenger det. Det sier Torgunn Moen og ungdomsrådsleder Silje Beate Holten, som nå oppfordrer voksne om å melde seg til natteravntjeneste.

Den som kan tenke seg å bidra til at ungdom som ferdes ute om natta få et litt tryggere miljø, ønskes nå hjertelig velkommen som natteravn i Surnadal.

- For ungdommer som er ute på festarrangement, er det betryggende å vite at noen voksne er der. Vi skal ikke være ordensvakter, men er  tilgjengelige dersom ungdommene har behov for oss. At voksne er synlige og i nærheten, vil i seg selv virke dempende på vold og skadeverk, sier Silje Beate Holten.

Ungdomsrådet, sammen med pådriver Torgunn Moen, står bak dette nye forsøket på å etablere ei natteravnordning i Surnadal.

- Politiet er svært positive, og nå håper vi at både voksne ungdommer og foreldre ville være med. I første omgang er målet å ha natteravner ute natt til 1.mai, 16.mai, Vårsøghelga og Norsk Laksefestival. Vi håper virkelig foreldre vil stille opp på denne måten ei helg i året for ungene sine, sier Torgunn Moen.

Ideelt bør hver natteravngruppe være på minst tre personer, avhengig av størrelsen på festarrangementet.

- Førstkommende mandag eller tirsdag vil alle elevene på ungdomsskolen få med seg brev hjem til foreldrene om natteravntiltaket. Vi er glade for alle som blir med, sier Silje Beate Holten.

Interesserte kan ta kontakt med Silje Beate Holten på telefon 91343036 eller Torgunn Moen på telefon 95933207.

Natteravnene i Surnadal har også egen side på Facebook.

Fakta om Natteravnene:

Startet som et prosjekt i regi av Oslo politikammer i 1990. Var inspirert av «Nattuglorna»-prosjektet i Karlstad i Sverige. I 1991 ble prosjektet omdannet til en selvstendig organisasjon. På samme tid ble det startet Natteravn-grupper i andre norske byer og tettsteder.

Alle natteravnene arbeider mot felles mål:

- gjøre stedet eller byen til et tryggere sted

- dempe rus- og voldsproblemer

- utvikle en naturlig kontakt mellom unge og edru voksne

- bevisstgjøre innbyggerne om at det er naturlig å melde fra om straffbare handlinger

-  utvikle tverrkulturell forståelse om samhørighet

- bevisstgjøre innbyggerne om at alle må ta ansvar for samfunnet vi lever i.

Natteravnenes varemerker er mønsterbeskyttet. Grupper som ønsker å starte lokal virksomhet må søke lisens hos "Natteravnene i Oslo". Lisens er gratis, men det kreves en referanse fra politiet på stedet for å sikre at seriøse aktører står bak virksomheten.