Nå kan snøen bare komme

Torsdag kveld var folk fra alpingruppa i full sving med kvistrydding i bakkene i Surnadal Alpinsenter. Alpingruppa i Surnadal IL får stadig flere aktive utøvere, og de hjelper gjerne til for å få enda bedre forhold i bakken.

Dugnadsgjeng fra Alpingruppa_690x464.jpg
En del av dugnadsgjengen torsdag kveld. F.v. Vegard Mogstad, Anton Sveen, Einar Drøpping, Amund Rodal, Bjørnar Strand og Anders Grimsmo.


Stadig større aktivitet

Anders Grimsmo, som er leder i alpingruppa, forteller at dette er den tredje kvistdugnaden de har organisert i år. Denne kvelden er det 10-12 mann i arbeid, men tidligere har det vært opptil 25 personer med på dugnad, både store og små. De er veldig godt fornøyd med anlegget, men de hjelper gjerne til for å få enda bedre forhold. Nå er de ferdig med ryddinga for i år, og traseene er klare for vintersesongen.

Aktiviteten i alpingruppa har tatt seg veldig opp de siste åra, og særlig etter at alpinsenteret fikk snøkanoner på plass. Alpingruppa har et svært godt samarbeid med Surnadal Alpinsenter og daglig leder Dag Skei. 

- Dag Skei legger veldig godt til rette for oss. Han holder åpent når vi trenger det, preparerer løyper og ordner opp både til renn og trening, sier Anders Grimsmo.


En god investering av kommunen

Alpingruppa har hatt ca. 30 barn i aldersgruppa 6 - 12 år på barmarkstrening i sommer. I midten av september var 25 utøvere på treningssamling ved Juvassbreen. Surnadal IL var faktisk den største klubben som var der. 

Dugnadsgjengen forteller at det er et kjempebra miljø i alpingruppa, og de kan takke Dag Skei og snøkanonene for at det har blitt så mange aktive utøvere.

- Snøkanonene var en veldig god investering av kommunen, sier de.

file 2 (2).jpg

file 3.png

file 4_690x667.png
Bilder fra treningssamlinga på Juvassbreen i september (Foto: Anders Grimsmo)


Venter på kuldegrader

I fjor høst åpent alpinanlegget allerede i midten av november, takket være snøkanonene. Den snøen som ble lagt tidlig i sesongen var det som berget forholdene gjennom hele vinteren. Surnadal Alpinsenter hadde 117 driftsdager i forrige sesong, og de aller ivrigste utøvere var her og trente nesten hver eneste dag gjennom hele sesongen.

Dugnadsgjengen håper på en like tidlig start i år også. Det er bare å vente på at de skal bli kaldt, så snøkanonene kan settes i gang. Men aller helst vil de ha mye naturlig snø, selvsagt.


Godt å jobbe i et positivt miljø

Daglig leder Dag Skei i Surnadal alpinsenter er også med og rydder kvist når det er dugnad. I tillegg ordner han med kaffe og noe å bite i til dugnadsgjengen. Han setter stor pris på samarbeidet med alpingruppa, og mener at det er en gjensidig avhengighet mellom Surnadal alpinsenter og utøverne. Han forteller at både voksne og barn har vært med og hjulpet til med ryddig av traseene.

- De er veldig dyktige, lettbedt, sier aldri nei. De er absolutt en ekstra ressurs for anlegget, sier Dag Skei. 

Han har vært daglig leder i ett år, og han synes drifta av anlegget fungerer veldig godt. Det er et svært positivt miljø her, og det trives han godt med. Surnadal Alpinsenter har flere ansatte i sesongarbeid om vinteren. Det er en ekstra heisfører, skipatrulje og folk som betjener kiosken. 

Dag Skei_690x461.jpg
Dag Skei har det meste klart til vinteren. Men alt avhenger av vær og temperaturer.


Håper på tidlig sesongstart

Dag Skei har det meste klart til alpinsesongen. Det er bare litt smøring og fiksing som gjenstår før anlegget er klart til drift.

Alpingruppa ønsker seg snø i bakken i november, men Dag Skei mener at normalen for sesongstart nok er rundt juletider. For snøkanonene sin del er det temperaturen det kommer an på, det er jo en faktor som er umulig å forutse. Når det er sagt så ønsker han selvsagt å komme i gang med sesongen så tidlig som mulig, ikke mist for at utøverne i alpingruppa skal få komme i gang med trening på snø.