Jarle Fiske rommet 1_1024x748

Trollheimsporten viktig for å nå ut til kundene

Møbel-Fiske og Fagmøbler en komplett møbelbutikk

Møbel-Fiske har ei lang historie i Surnadal med fabrikk i Øvre Surnadal og butikk på Skei. Den kom i 1964, møbelproduksjonen kom i 1974 og butikken fikk påbygg i 1975, 1988 og i 1993 med Småtteriet. - I 2008 bygde vi igjen på og fikk den komplette møbelbutikken vi ser i dag. Vi må tilby heile spekteret, i alle prisklasser, for heile livsløpet og familien, sier Jarle Fiske.

Over ser du Jarle Fiske i godstolen i leiligheten med utsikt mot Surnadalsfjorden. - Her ommøblerer vi en 4-5 ganger i året for å vise fram. Og det er ingen som bor her, smiler Jarle Fiske, som kan feire 30 år i møbelbransjen.

Komplett møbelbutikk
- De fleste ønsker nå en totalløsning. Det vil si at vi må tilby heile spekteret og alle prisklasser. Derfor skal det gå an å kjøpe litt om senn og samtidig bytte ut gjennom mange år. Slik tenker vi livsløp og familie, forteller Jarle Fiske og viser oss rommodellene han kan flytte sofaer, bord og stoler på (til venstre).

- Dette kaller vi byggesystem. Du får sofaen slik du vil og så stor du vil. Da kan folk starte i det små og utvide etter hvert, sier han.

Slik tilbyr Møbel-Fiske, sammen med Fagmøbler, i dag en komplett møbelbitikk.

Møbel-Fiske og Fagmøbler har markedsavtale med Trollheimsporten. I tillegg vart Møbel-Fiske og Fagmøbler i dag medlem nummer 179 i Trollheimsporten (trykk HJEM og du kommer til kolleksjonen). Klikk på linken og du finner dem. Bli medlem - klikk her! Alle medlemmer her!

Historisk krok
Det er hektiske dager nå før jul. Da Trollheimsporten stakk innom hadde det akkurat kommet inn nye varer, som skal monteres og settes ut. Møbel-Fiske har også ei avdeling på Kyrksæterøra, med ei fin utvikling. Total bruttoomsetning er på nærmere 24 millioner kroner, og på Skei i Surnadal er det 9 ansatte på heiltid og deltid.

Møbel-Fiske driver sammen med Fagmøbler og Jarle Fiske synes det er viktig å ta vare på namnet. - Det er identitet i det, sier han og forvalter ei stolt historie tilbake til slutten av 1950-tallet, da det første far Erik Fiske produserte var en kleshenger. - Ellers har vi også hatt produksjon av potetgull i fabrikklokalene i Øvre Surnadal, smiler Jarle og viser oss nostalgikroken med historia samla i 2. etasje.

Leverer fritt uten kostnad
I alle år har Møbel-Fiske levert møblene montert og kostnadsfritt på døra. - Det får vi svært god respons på. Det lønner seg, sier Jarle Fiske, som sjøl liker godt å kjøre ut varer til folk. - Det gir svært god kontakt med kundene, sier han.

Særlig har responsen fra hyttefolk vært god på dette med levering. - Surnadal og Rindal er store hyttekommuner og hyttefolket ønsker å ha tilhørighet der de har hytter. Det blir som et følelsesmessig showrom for hvordan vi har det, forteller han og legger til at han har levert møbler heilt til Trondheim for kunder med hytter i Rindal og Surnadal.

Trollheimsporten - en ny vinkel for å nå kundene
Møbel-Fiske og Fagmøbler har markedsavtale med Trollheimsporten, som betyr at du finner dem i venstre marg. Klikker du på den kommer du hit til kolleksjonen.

Nå er de i tillegg medlem i Trollhemsporten. - Det er en ny vinkel for å nå kundene og aldeles nødvendig, sier Jarle Fiske svært godt fornøyd med knappen i venstre marg og markedsavtalen. - I disse tider detter det ned tonnevis med DM i postkassene. Det er det mange som sier nei til. Disse følger også avisene, mye til irritasjon. Jeg tror folk har lyst til å velge og bestemme sjøl hva de vil bli informert om og hva de vil sjå etter tilbud om. Da er nettet og for oss Trollheimsporten framtida, sier han og meiner det har mye meir å si enn vi tror med en portal som Trollheimsporten.

Under ser du igjen fra leiligheten i 2. etasje av butikkbygninga til Møbel-Fiske og Fagmøbler på Skei. I bakgrunnen kan du skimte kjøkkenet. - Det er trivelig å kunne vise fram et lokalt kjøkken fra Fossline og Foss Snekkeri (også medlem i Trollheimsporten) i Meldal. Vi har mange kunder fra Meldal, sier Jarle Fiske.

Jarle Fiske med den første Fiskegården på Skei Surnadal og bak ser du kleshengeren, det første produktet faren Erik Fiske starta med.

Den historiske kroken til Møbel-Fiske. Her finner du mange kuriositeter.

Møbel-Fiske og Fagmøbler med Småtteriet på Skei.