J19_surnadal

Merkedag på Syltøran

I går var en merkedag for Surnadal IL og damefotballen. Det er flere år siden vi hadde lag over J16 i Surnadal IL, så det er stor stas at de eldste jentene igjen triller ball på Syltøran. Gjester var nabo og rival nr. 1 gjennom mange år, Sunndal.

Det er en kjent sak at Sunndal har vært kjent for gode lag og god jobbing med jentefotball gjennom mange år og kan vise til sterke resultater både i serie og Norway Cup. I denne omgang handlet det om J19 og kvalifisering til NM cup.

Kaptein Mari Smevoll spilte i fjor for Sunndal, mer er i år gledelig nok tilbake i ”gamledrakta”  hos Surnadal. Med henne i spissen satte våre jenter standard fra første sekund og det ble en fartsfylt kamp med massevis av sjanser som godt kunne resultert i en langs større seier enn sluttresultatet tilsier. Hanne Engdal Storholt satte inn 1-0 til Surnadal ca 17 minutter ut i kampen. Resultatet sto seg til pause til tross for voldsomt Surnadalspress. Andre omgang startet på samme måte, og Malin Einmo økte ledelsen til 2-0 før Sunndal reduserte til 2-1 ca 10 minutter før slutt. De siste minuttene jaget Sunndal utligning, men Surnadal holdt unna. Etter 4 i stolpen og fullt trøkk fra våre jenter kampen igjennom var det en fullt fortjent seier til en jublende skare blåkledde da dommeren blåste for full tid.

Bra med tilskuere på "gratishaugen" fikk full valuta for sin gratisbillett gjennom en underholdende kamp, der Surnadal var det klart beste laget fram til en litt stressa periode på slutten der trener Arild Nerland var nær ved å sprenge nervøsitetsskalaen. En fin mix av rutine og stødig rådgivning fra de eldste og mest rutinerte jentene på laget og fullt trøkk fra de mange gode yngre spillere skal bli spennende å følge utover sesongen! Foran fv. Hanne Heggset, Mari Smevoll, Ingrid Dannevig. Ingrid Gjøra, Trude Gjørsvik, Randi Østbø. Bak f.v Gine Fugelsøy, Stine Saltrø, Ane Mogstad, Malin Einmo, Vilde Naustbakk, Eline Børmark, Oda Glærum, Ragnhild Snekvik, Hanne E. Storholt. Johanne Bruset mangler på bildet.

Tekst og foto: Heid Snekvik