Fellesnummer

Vårsøghelga 2017

Mektig og variert i Stangvik

Søndag var det kirkekonsert i Stangvik, med mange imponerende, unge talenter og et variert program.

Cantus sørget for en kraftfull åpning når de kom hvitkledd og syngende fra hver sin kant i kirka og stilte seg opp foran alteret. Med sin vakre sang og rolige bevegelser var dette hypnotiserende for publikum, og en ren nytelse.
Den sterkeste opplevelsen var nok sangen "Even when He is silent". De få tekststrofene som ble sunget, var skrevet på en vegg i en konsentrasjonsleir av en jødisk fange, og vitner om håp:

I believe in the sun,
even when it is not shining

I believe in love
even when there`s no one there.

I believe in God,
even when He is silent.

 

Cantus, med dirigent Tove Ramlo-Ystad,  var innom alt fra mer moderne musikk, salmer og joik, og med sine klokkeklare stemmer satte de publikum i en salig stemning.

 

Juniorsolistene åpnet sin avdeling med Mozarts 1. sats fra Eine kleine Nachtmusik; Allegro. Med det våknet nok publikum og ble satt i en lystigere stemning av disse unge talentene. 15 ungdommer i alderen 16 - 19 år imponerte med sin instrumentbeherskelse. Noen imponerte med å spille fiolin og piano like godt, mens andre var dyktige solister på ett instrument. Musikalsk leder var Sigmund Tvete Vik.

 

Det hele ble avsluttet med et fantastisk fellesnummer med Cantus, Juniorsolistene og Henning Sommerro, og stykket "Håpet er ei stjerne". Tove Ramlo-Ystad uttalte tidligere i konserten at det stykket var så vakkert at hun ikke visste hvor hun skulle gjøre av seg, og det hadde hun rett i! Det ble velfortjent, stående applaus til aktørene etter dette.

 

Cantus.jpg
Cantus.

3 unge talenter.jpg
Talentfulle ungdommer i Juniorsolistene.

Kristian Ye.jpg
Kristian Ye.

Miriam Schrøder.jpg
Juniorsolistene med solist Miriam Schrøder.

Solist 2.jpg
Anna Sonstad.