Håndballskole ingr

"Megagøyttj" på håndballskole

I høstferieuka deltar 60 barn fra 6 til 11 år på Gjensidigestiftelsens håndballskole, som arrangeres for første gang i Surnadal. I tre dager fyller aktive barn dagene med håndballglede, lek og ballspill, alt i regi av Surnadal IL Håndball.

Siden 2013 har Gjensidige stått bak de landsomfattende håndballskolene i samarbeid med Norges Håndballforbund. Håndballskolen skal ha tilbud til både nybegynnere og spillere med mer erfaring, men skal ha et særlig fokus på å rekruttere nye spillere til sporten. De 13 frivillige fra SIL Håndball har lagt opp til fire økter pr. dag, både inne og ute, med ball-lek, fotturer, frisbee og teknikktrening. Barna deles inn i grupper basert blant annet på alder, kjønn og hvor mye erfaring man har med håndball.

 

Lokal støtte

Klubbene er arrangører, og bestemmer selv hvor mye deltakeravgiften skal være på. Surnadal IL kunne ha valgt å ta opp mot 500 kroner for tre dagers skole, men valgte å legge avgifta på kun 300 kroner.

- vi ikke ta mer, så gjør vi ikke det, smiler leder i håndballgruppa Stian Faksnes.

Klubben innkasserer med andre ord ikke voldsomt på arrangementet, og har fått stor støtte fra næringsliv og kommune. Leie av lokaler på videregående og ungdomsskolen er gratis, mens Coop Extra, Kiwi og Rema 1000 sponser frukt og lunsj. Gjensidige Surnadal sponser grillmat onsdag. Da blir det nemlig en solid avslutning på håndballskolen, med utdeling av diplom, ryggsekk og håndball, diskotek, lek og grill-lunsj i finværet.

 

Aktiv glede

Faksnes forteller at arrangementet er et slags prøveprosjekt, når det i år arrangeres for første gang. Interessen har vært stor, men klubben er avhengig av at nærmere 15 voksne frivillige kan bidra. Årets håndballskole har i alle fall fått en flott start og er på god vei til å oppnå hovedmålet, etter innsatsen blant de 60 barna å dømme.

- Målet er at alle skal ha en god følelse, føle at de har hatt det moro, og ha lyst til å komme tilbake når vi er ferdige på onsdag, sier Faksnes.

Instruksjoner.jpg

Ute forteller Ståle Sæterbø de yngste deltakerne hva bokstavjakta går ut på...

Bokstavjakt.jpg

...før det bærer i full fart på jakt i skoleområdet.

Kristin instruerer.jpg

Inne i hallen instruerer Kristin Heggset jentene i rugby.

Stuss.jpg

Guttene øver på stuss-teknikk.

Stuss 2.jpg

Eline, Leah og June.jpg

- Håndballskole er ganske gøyttj, sier Eline. - Megagøyttj, mener Leah. - Bombegøyttj!, fastslår June.