Eldredag ingress

Rindal Pensjonistlag forteller:

Markering av Den Internasjonale Eldredagen i Rindal

Råd for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne og Rindal Pensjonistlag gikk sammen om å feire eldredagen, som er den 1. oktober, på Åpen dag den 2. oktober. Her var det orientering om Aktivitetssenter for eldre, filmframvisning og diktlesing.

 

Ragnhild Stavne Bolme er leder i Råd for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne. Hun ledet samlingen og orienterte først om prosjektet ”Morgendagens aktivitetssenter”, et forskningsprosjekt om hvordan fremtidens aktivitetssenter for pensjonister skal se ut. Dette blir vurdert i helse og omsorgsplanen som er under utarbeiding i Rindal. Hun konkluderte med at mange av dagens pensjonister i Rindal er svært aktive og deltar på forskjellige arenaer.

Eistein Bæverfjord viste filmen ”Hesjing i Sandnesset”. Her fikk vi se slåttonn på gammelmåten, det vil si fra 1950- og 60-tallet. Lars P. Hamnes har holdt tradisjonen i hevd på gården Sandnesset. Her var det traktor med høysvans, staur, streng og hesjing både med og uten høygaffel. Kjente rindalinger, Gudrun Moen og Ola Sæther, deltok i filmen. For folk som er noen år og har opplevd denne tida, var filmen ekstra interessant, midt i blinken. Virkelig et historisk og dokumentarisk godt arbeid.

 

Eldredag 2014 orig_690x460.jpg

Sentrale aktører. Fra venstre Gjertrud Gåsvatn, dikt, Eistein Bæverfjord, film og trekkspill, Olav Helgetun, Rindal Pensjonistlag, og Ragnhild Stavne Bolme, Råd for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne.

 

Gjertrud Gåsvatn leste egne dikt. Hun har skrevet helt siden barneårene, og hun hadde med dikt fra ungdomstid, yrkesliv og natur.

Eistein Bæverfjord spilte også trekkspill. Han framførte mellom annet melodier fra Rindal av Rolv Storholt og Tore Aunebakk. Han spilte til allsangen det gjorde at stemningen ble ekstra god.

 

Eldredag 2014 kjøkken_690x460.jpg

Kjøkkengjengen klar til servering. Fra venstre Maria Røen, Inger Smevoll, Inger Romundstad og Astrid Flø.

 

Serveringen var som alltid storartet. Middag, dessert og kaffe gikk ned med trivelig sosialt samvær rundt bordene. 65 personer tok turen til eldresenteret denne dagen.

 

Eldredagen 2014 Eistein trekkspill_690x1035.jpg

Eistein Bæverfjord satte tonen.

 

Eldredagen 2014 Gjertrud Gåsvatn_690x460.jpg

Gjertrud Gåsvatn leser egne dikt.

 

Eldredagen 2014 36_690x460.jpg

Interessant å se filmen.

 

Eldredagen 2014 38_690x460.jpg

Fullt på Eldresenteret. 65 personer tok turen innom.