Observasjon

Malekurs i bedehus

Kunstner Ellen Hegg og fem av hennes elever har de siste to dagene jobbet med oljemaling og portrett i Atelier Ellen Hegg, det gamle bedehuset på Surnadalsøra. Trollheimsporten var innom på besøk torsdag kveld.

- Portrettkurs er krevende, som krever en viss erfaring og teknikk med pensel, sier lærer og kunstner Ellen Hegg. - Vi tar utgangspunkt i formen av et egg og bygger siden på skisser og lerret.

- Ellen viser det grunnleggende, med blant annet skisser og skyggelegging, så legger vi på vår egen stil, sier deltager Laila Williams. Hun skryter også uhemmet av Hegg som lærer. 

- Ellen er en fenomenal lærer! Hun viser deg at du klarer det. Klarer jeg det, klarer du også, ler Williams.

Linda Flyum ser på_690x462.jpg

Linda Flyum låner mer enn gjerne bort sitt portrett til Hegg som demonstrerer teknikk for å male øyne.

Oversiktsbilde bedehuset_690x439.jpg

Hun og de fire andre deltagerne, Ingrid Engdal, Linda Flyum, Eldbjørg Flatekval og Henni Skaret Røv, storkoser seg sammen på malekurs. De deltok på sitt første kurs i fjor høst, og har siden dannet maleklubb som jevnlig møtes i Trudvang.

Til helga holder Hegg kurs i landskapsmaling for både nybegynnere og viderekomne. Det er fortsatt ledige plasser, så hvis du har lyst til å lære og utforske kunstnerspiren i deg, ta kontakt med Ellen på Facebook.

 

I løpet av våren åpner Hegg salgsutstilling. Åpningsdagen er søndag 24. mai og vil ha åpent hver søndag ut over sommeren. Her stiller Hegg og andre kjente kunstnere ut malerier med all slags motiver og teknikker, forteller Hegg. Elevene hennes vil også stille ut. Her blir det noe for alle, smiler kunstneren og læreren som har opparbeidet seg solid allsidighet med hele 11 års kunstutdanning.

 

Atelier Ellen Hegg er nytt medlem i Trollheimsporten.