Mestringskonsert ingr

Makeløst mestringsshow med MOT

Jubelen sto i taket etter hvert nummer da MOT og dyktige elever fra Rindal ungdomsskole arrangerte mestringsshow i Attanova tirsdag. Det var et flott og variert show, med humor, sang, dans og musikk. En av elevene har også vært på MOT-camp.

I Rindalshuset ble publikum ønsket velkommen med kanelsnurrer bakt av ei gruppe elever i valgfag. I tillegg var det mulighet til å smake på somaliske bakervarer som en av elevene i voksenopplæringen, Suldano, hadde bakt.

Gunnhild Meisingset.jpg
MOT-koordinator i Rindal Gunnhild Meisingset, ønsket alle velkommen til et variert program laget av ungdommene selv. Hun fortalte om Mestringsreisen, et MOT-tiltak som gir ungdom mestringsopplevelser, styrket selvfølelse og mot. Et show som dette er en del av opplegget.

Ingrid Guri og Ruth.jpg
Tre tøffe jenter, Ingrid, Guri og Ruth, ledet showet med lun humor, ispedd noen veldig tørre vitser. Selv deltok de med både sang og dans, og viste at man ikke trenger å ta seg selv så høytidelig.

Afrikansk dans.jpg
Tre elever fra voksenoplæringen deltok med afrikansk dans.

Mot Sentralt.jpg
Bjørn Tore Bystrøm og Helene Myhre fra MOT sentralt fortalte at målet med mestringsreisen er at flest mulig skal oppleve mestringsfølelse, styrke selvfølelsen og vise MOT.

Det hender at ungdommer trenger et ekstra puff, og det vil MOT hjelpe til med.

- Det er fint å kjenne på den gode følelsen etterpå "Yes, i did it!", sa Bjørn Tore Bystrøm.- Det beste du kan by på, er deg sjøl!

I vår fikk MOT Rindal sjansen til å sende en utvalgt elev til MOT-campen på en personlig mestringsreise. Denne utvalgte ungdommen var Lars Gåsvatn. På MOT-camp fikk Lars møte andre ungdommer, og han fikk øvd mer på sine talenter. Med personlig coaching fikk han utviklet sine evner, og ikke minst selvtillit. 

Lars fortalte at det var spennende å dra på MOT-camp. Alle som har fulgt med kulturskolens konserter de siste åra har nok fått med seg at Lars er et talent på saksofon. 

Det beste med MOT-campen var å treffe nye folk og spille saksofon, syntes han. 

Lars Gåsvatn.jpg
Bjørn Tore og Lars spilte en melodi fra "Jungelboken".

Ingrid og Guri.jpg
Ingrid og Guri spilte og sang.

bakerne.jpg
Valgfaggruppa som hadde bakt kanelsnurrer til alle måtte opp på scenen og vise seg fram.

Erlend.jpg
Erlend sang "Tir n'a Noir". Lærerstudent Jens Martin Olsen var med og spilte gitar.

Dans.jpg
Mange publikummere ble mer eller mindre frivillig hentet opp på scenen for å danse.

Karen, Vanja og Matilde.jpg
Karen, Vanja og Mathilde.

MOT-sangen.jpg
8. trinn avsluttet med MOT-sangen, med Karen, Vanja, Mathilde og Erlend som forsangere og lærerstudent Linda Danielsen på gitar.

Lærerstudentene er inne i sin andre uke med praksis på Rindal skole. På nyåret kommer de tilbake i tre uker. Studentene satte pris på å få delta MOT-opplegget. Ikke minst er dette en veldig god måte å bli kjent med elevene på, syntes de.