Magne Seierslund

Magne med engasjementet

Magne Seierslund flyttet til Surnadal i juni. Med seg i bagasjen har han et lydanlegg, en mastergrad i arbeid- og organisasjonspsykologi, og tonnevis med humør.

Samboeren ble ferdig utdannet tannlege i februar i fjor, og flyttet til Surnadal da hun fikk jobb her. Magne ble igjen i Bergen for å fullføre mastergraden før han også gjorde surnadaling av seg, og i mellomtiden har han rukket å besøke bygda mange ganger.

- Widerøe har nok tjent gode penger på oss, smiler han.

Mens han studerte i Bergen satt Magne i styret i Arbeiderpartiet i Bergen. Han er vant med å være partipolitisk aktiv, og har deltatt på noen møter også i Surnadal, men har valgt å legge alt av frivillig arbeid og verv på hylla en stund. Nå er det etablering av virksomheten Engasjemagne Seierslund som står i fokus. Magne sitter på en solid faglig bakgrunn innen arbeids- og organisasjonspsykologi, og kan derfor gjennom ulike kurs- og konsulenttjenester bistå små og store bedrifter blant annet med konflikthåndtering og arbeidsmiljø.

Magne samarbeider blant annet med bedriftshelsetjenester både i Surnadal, Molde og Kristiansund, og har tydelig merket at det er en etterspørsel etter denne typen kompetanse i hele regionen. Fra sitt nye kontor på Landbrukshuset når han ut til sine samarbeidspartnere, som Midtnorsk HMS-senter og Arbeidsmiljøspesialistene, og til kunder overalt i landet.

- Konsulentvirksomhet er grenseløst, geografisk sett, så det spiller ikke så stor rolle hvor jeg bor, sier Magne.  

 

Snøballen ruller

Arbeidsmengden har i det hele tatt økt den siste tiden. Så langt har det ikke vært mange oppdrag i Surnadal, men han kan vise til gode resultater fra konflikthåndtering hos en av de mellomstore bedriftene i bygda. Nå håper Magne at jungeltelegrafen vil gjøre at navn og omdømme fester seg hos flere. Han har nylig vært i samtaler med rådmann Knut Haugen for å potensielt kunne bidra til å finne løsninger på kommunens utfordringer med høyt sykefravær.

Det å nærme seg hver bedrifts unike situasjon, med de ansattes erfaringer og den komplekse hverdagen de står i, krever en viss ydmykhet, skal vi tro Magne. Det er viktig å huske at man aldri blir ferdig med å lære om faget sitt, mener Magne, som er redd for at rutinen i arbeidet og avgjørelser som tas etterhvert baserer seg kun på ryggmargsreflekser man ikke vet hvor kommer fra. Derfor jobber han også bevisst med å ikke lene seg for mye på én type metodikk men heller jobbe med et stort batteri av ulike arbeidsmetoder som vil være virkningsfulle til hver unike situasjon.

- Jeg kjenner pulsen stige hver gang jeg får en ny henvendelse, og når jeg blir nervøs så blir jeg kjempefokusert, forklarer Magne.

 

Arrangemagne

Men Magne er så mye mer enn en konsulent. Han er i aller høyeste grad også en underholder. Han er glad i å stå på scenen, og enten det er som konferansier, koordinator eller foredragsholder, gir det ham mye å ha et publikum og å få folk til å le. På sitt innholdsrike kontor har han et velutstyrt lydanlegg. Som om det ikke var nok med konsulent- og underholdningsvirksomhet kan Magne bistå om man skulle behøve tekniske løsninger innen lyd og lys.

Når han ikke arbeider med mennesker søker Magne ut til naturen.

- De varierte og flotte naturområdene synes jeg er noe av det beste med å være her.

Kanskje er det fordi naturen i Surnadal minner ham om hjemstedet Ål, i Hallingdal, at han trives så godt. At Surnadal i tillegg har en fjord er bare et pluss. Magne har vært over alle knauser og topper i nærmeste omkrets, både til fots og på ski. Syltnebba, Strengen og Hjelmen er bare noen av fjellene han har besteget. Men heldigvis er det masse igjen å ta av, smiler han.

Magne liker at det er noe som skjer rundt ham, det være seg teater, konserter og lignende, og er derfor glad for at Surnadal har et aktivt kulturhus. Det rike kulturlivet i kommunen imponerer også, med sine aktive korps, kor og revygrupper. At Magne selv snart blir å se på scenen i Storstuå, er det liten tvil om. Om det blir teknikeren, konsulenten eller konferansieren, gjenstår å se.

MagneS port glass hatt C_690x462.jpg

 

Her kan du lære mer om Magne Seierslund og hans virksomhet.

 

Engasjemagne.no er medlem i Trollheimsporten.