Lys våken i Øye kyrkje

I forbindelse med det landsomfattende arrangementet "Lys våken", overnatter hele 42 tiåringer i Øye kyrkje natt til 30.november. Da Trollheimsporten var innom lørdag kveld, var gjengen i full gang med å øve til søndagens gudstjeneste.

Navnet Lys våken handler ikke om å være våkne hele natten, men å være våkne overfor det som skjer i oss og rundt oss. De fleste menigheter vil gjennomføre Lys våken natt til første søndag i advent.

Konseptet ble første gang utarbeidet som et resultat av et tett samarbeid mellom et utvalg menigheter og representanter fra flere kristne barne- og ungdomsorganisasjoner.

- I morgen er det 1. søndag i advent, og det markerer starten på et nytt kirkeår. Det er bakgrunnen for at vi inviterte barna hit nettopp i helga, sier Sverre Hatle.

Lys våken er en del av trosopplæringsprosjektet, og kan sammenlignes med en kristen leir for de yngste.

- Her skal det være mye sang, lek og moro. Vi skal blant annet gå i fakkeltog til kyrkjelydshuset på Skei, der medlemmer i soknerådet har laget pizza til oss. I morgen tidlig skal vi få servert frokost på samme sted. Og ikke minst skal vi øve til søndagens gudstjeneste, hvor barna får en sentral rolle, sier Hatle som innrømmer at han er litt spent på natten som kommer.

- Vi skal ikke være lys våkne hele natten, men jeg tror nok det blir ei kort natt. Forhåpentligvis blir det stilt noen timer midt på natten, smiler Hatle som er glad for hjelpen de får fra dyktige ungdommer.

- Vi har flere ungdommer sammen med oss i helga, som har gått på kurs for å hjelpe til på barne- og ungdomsleir. Det setter vi stor pris på, sier Hatle.

Da Trollheimsporten var innom lørdag kveld, var barna i full gang med å øve på salmen "Gjør døren høy". På spørsmål om de gledet seg til å sove i kirken i natt, svarte barna kjapt og enstemmig - Vi skal ikke sove!

Her øves det på "Gjør døren høy":

lysvaken3.jpg

lysvaken4.jpg

lysvaken5.jpg

lysvaken7.jpg

lysvaken8.jpg

lysvaken9.jpg

Kristin Hoston Aasen får veiledning av Sverre Hatle:

lysvaken6.jpg

Klart for fakkeltog til Skei, der pizza venter på kyrkelydshuset:

lysvaken1.jpg

Aurora Dønheim Berle og Oddrun Snekvik:

lysvaken2.jpg

Her er alle barna samlet sammen med sokneprest Vidar Rygh og Elsa Jensvold:

lysvaken ingress.jpg