Ola T Heggem ordfører igjen

Lover bedre brøyting og strøing

Dårlig brøyting og strøing på veien gjennom Rindal sentrum har vært årsak til trafikkproblemer, nesten-ulykker og frustrasjon for mange også denne vinteren. Etter en alvorlig klage fra Nettbuss denne uka tok Rindal kommune opp saken med Statens vegvesen, som lover å skjerpe rutinene.

Ordfører Ola T Heggem forteller at Rindal kommune fikk en henvendelse fra Nettbuss tidligere denne uka. Det har vært glatt på veiene de siste dagene, og man har hatt alvorlige problemer med å kjøre bussene over Rindal sentrum. Dette på grunn av manglende strøing av veien. Flere av skolebussene har hatt alvorlige vanskeligheter, og i et par tilfeller har man stoppet kjøring av rutebusser via Rindal sentrum fordi det har vært uforsvarlig glatt.

IMG_2576.jpg

Dette problemet er ikke nytt i år, det har også vært tilsvarende problemer på denne veien tidligere. 

Nettbuss ga også beskjed om at de vil vurdere å ta forbehold i sine ruter, om at de ikke kjører om Rindal sentrum annet enn når føret tillater det.

Ordføreren forteller at han tok denne henvendelsen svært alvorlig. Han tok straks kontakt med Statens vegvesen, og viste til at det også har vært flere tilfeller der trailere har stoppet opp på veg opp Bjergen. Han ba Statens vegvesen om å sette igang tiltak raskt.

Bjergen vinter.jpg
Vegen mellom Rinna bru og Rindal sentrum, Bjergen, ofte en utfordring for trailere på glatt føre.
 

Statens vegvesen reagerte raskt på henvendelsen fra kommunen og kontrollerte vegen. Som ventet ble det avdekket trafikkfarlige avvik. Derfor ble det umiddelbart satt igang tiltak med høvel og ekstra strøing. Statens vegvesen tar saken alvorlig, og lover nå å følge opp sin entreprenør og kontrollere den aktuelle vegen oftere.

Nettbuss er fornøyd med at kommunen engasjerte seg i problemet, og at det ble ordnet opp i så fort.

- Noen ganger virker det å si skikkelig i fra. Med bakgrunn i rask reaksjon og solid tilbakemelding fra Statens vegvesen har jeg stor tro på at vedlikeholdet med brøyting og strøing blir betydelig bedre resten av vinteren, sier Ola T Heggem.


Bildet over: Ordfører Ola T Heggem (arkivfoto)