Njaal Lundemo Aakvik JrNM Lygna foto SIL

Lokale skitalenter i Norgestoppen

Talentfulle skiløpere fra Rindal og Surnadal har lørdag og søndag gått inn til hele fem topp 20-plasseringer under junior-NM på ski på Lygna. Njaal Lundemo Aakvik ble nummer sju på sprint lørdag, mens både Malin Einmo og Mali Eidnes Bakken ble blant de 20 beste både lørdag og søndag.

Bildet over: Njaal Lundemo Aakvik (Lånt fra Surnadal IL Langrenn sin facebookside)

På klassisk sprint lørdag ble Mali Eidnes Bakken nr 14 i K17. Jøri Vatten ble nr 65 i K18, og Malin Einmo endte på 17. plass i K19/20.

Njaal Lundemo Aakvik gikk som nevnt inn til 7. plass på sprinten i M18. Erik Løfald (M18) og Noa Sæterbø Raaen (M17) startet også i sprinten, men kom ikke til finalene.

Mali Eidnes Bakken (Bildet er lånt fra Rindal IL Ski sin facebookside)

Helga ble avsluttet med distanserenn i fri teknikk søndag.

Mali Eidnes Bakken gikk i mål på en sterk 20. plass på 7,5 km i K17, 1.58,2 bak vinneren Ingerid Vadder.

Jøri Vatten ble nr 75 på 7,5 km, 3.58,3 bak vinneren, Anna Heggen i K18.

Malin Einmo gikk inn til 20. plass på 10 km, 3.08 bak vinneren, Helene Marie Fossesholm. Fossesholm, som allerede har debutert i verdenscupen, er suveren i denne aldersklassen, og hadde et helt minutt ned til nummer to.

I klassen M18 ble Erik Løfald nr 52, 1:59.8 bak vinneren Nikolai Holmboe. Njaal Lundemo Aakvik ble nr 68 i samme klasse, 2.24 bak.

Noa Sæterbø Raaen ble nr 134 i M17, 4.05,6 bak vinneren, Per Strand Hagenes.

"Under dagens 10 km fri på Lygna gikk Erik inn til en 52. plass av 150 startende. Erik var ok fornøyd med egen prestasjon, da tidsdifferansen opp til de han sammenligner seg med var bedre enn tidligere. Mali gikk inn til en 20. plass av 130 startende og var godt fornøyd med si første Norgescup-helg. Tre renn på tre dager kjennes i beina. Nå ser løperne frem til neste Norges-Cup i Holmenkollen i februar", skriver Rindal IL Ski på sin facebookside.