Edvin Romundstad 2

Lokale deltakere i NAFs sykkelkonkurranse

Edvin Romundstad fra Rindal og Hanne Fugelsøy fra Øvre Surnadal vant distriktsfinalen i NAFs sykkelkonkurranse i år. I helga deltar de i landsfinalen i Letohallen på Dal.

Edvin Romundstad (bildet) vant gutteklassen i distriktsfinalen for Indre Nordmøre, som ble arrangert på Mo Oppvekstsenter i år. Han forteller at han gleder seg til å dra til landsfinalen i helga. Reise og opphold for deltakerne blir dekket av NAF.

Hanne Fugelsøy fra Øvre Surnadal vant jenteklassen i distriktsfinalen for andre året på rad. I fjor vant hun også landsfinalen, og deltok i den internasjonale finalen. Hanne er bortreist denne uka, så Trollheimsporten fikk ikke anledning til å prate med henne før landsfinalen. Vi kommer tilbake med en reportasje neste uke.

Her er en notis om deltakelsen i den internasjonale finalen i fjor: Hanne Fugelsøy til internasjonal finale


Vi ønsker Edvin og Hanne lykke til i landsfinalen i helga!

 

Fakta om NAFs sykkelkonkurranse:

NAF inviterer hvert år skolene til delta i NAF sykkelkonkurranse. Målgruppen er elever i alderen 10 - 13 år.

Så langt har NAF gjennom sine lokalavdelinger, kontakt med mange skoler i landet og om lag 25 000 skoleelever deltar hvert eneste år.

Sykkelkonkurransen er gratis og bidrar til å nå kompetansemålene i grunnskolen. Kompetansemålene i grunnskolen skal sikre barnas sykkelferdigheter og kunnskap om trafikk.

Skolene som melder seg på får tilsendt det som trengs for å gjennomføre NAF Sykkelkonkurranse

For å motivere til deltagelse fungerer opplæringen som en konkurranse. Vinnerne fra den enkelte skole deltar i distriktsfinalene. Vinnerne i distriktsfinalene går igjen videre til landsfinalen. Det absolutte målet er den internasjonale finalen på et  sted i Europa. I 2014 skal NAF være arrangør av den internasjonale finalen.

Den internasjonale finalen gjelder kun aldersgruppen 10 - 12 år. NAF dekker kostnadene for deltagere og følge.

Alle mennesker er trafikanter, enten vi er fotgjengere, syklister eller motoriserte på to eller fire hjul. Derfor er det viktig at alle har kunnskap om hvilke regler som gjelder ute i trafikken og at vi følger disse reglene. Dette er den beste måten å unngå trafikkulykker på.

Sykling er forbundet med høy risiko for personskader. Det er anslått at bare omkring 13 prosent av alle sykkelulykker med personskade rapporteres i offisiell statistikk over veitrafikkulykker i Norge.