Innsats for andre ingr

Oppdatert med resultater:

Løp for barn i Nepal

Mandag løp 230 elever ved Surnadal ungdomsskule til inntekt for barn i nød i Nepal. Elevene i valgfaget Innsats for andre har planlagt løpet på rekordtid, og samlet inn 7.314 kroner.

Inntektene fra årets skoleløp går til organisasjonen Child Workers In Nepal, som blant annet driver et jentehjem og står bak gratis krisetelefon for barn i Nepal. Skoleløpet arrangeres av den enkelte skole, i samarbeid med den norske bistandsorganisasjonen FORUT. Laila Sollid, lærer i Innsats for andre, forteller at elevene har planlagt løpet på rekordtid. På grunn av storprosjektet på 10. trinn har de nemlig hatt kun én time med faget før løpet gikk av stabelen, men det har på ingen måte hindret gjengen i å organisere et omfattende sponsorløp, basketkonkurranse, pengeinnsamling og diplomutdeling for skolens 230 elever.

 

Stor interesse for faget

I tillegg til å arrangere skoleløp besøker Innsats for andre-elevene jevnlig barnehager og Surnadal sjukeheim, selger mat og produkter til inntekt for ulike organisasjoner, måker innkjørsler på vinterstid, og nylig ble det strikket et stort lappeteppe til kreftavdelingen på Kristiansund sykehus. Og det er tydelig at ungdommen ivrer etter å hjelpe. Sollid forteller at faget er mer populært enn noen gang. I år har de hele 30 elever på 10. trinn, det eneste trinnet hvor valgfaget tilbys, men det er stor etterspørsel også på 9. trinn.

I fjor klarte elevene i faget å samle inn hele 9.796 kroner til bygging av landsbyskoler, trygghet for skoleungdom og arbeid mot ekstrem fattigdom i Nepal. I år håper de å passere 10.000 kroner. Slik gikk det dessverre ikke, men årets aksjon samlet inn hederlige 7.314 kroner.

Hedda, Rebekka, Erling og Lasse.jpg

Hedda, Rebekka, Erling og Lasse like før startskuddet går.

Sondre, Sindre, Synnøve og Marit .jpg

Sondre, Sindre, Synnøve og Marit delegerte oppgaven godt og husket alle 15 gjenstandene.

Ingrid, Pernille, Maren, Hanna, Brit.jpg

Ved endt løp får elevene fine diplomer av Ingrid, Pernille, Maren, Hanna og Brit.

Kristine basket.jpg

Kristine har en helt egen touch på basketballen, og sanket flere poeng i løpet av ett minutt. Men det holdt ikke til seier - Olav G. Lindvåg og Lasse V. Kvande på 8. trinn gikk av som seierherrer i basketkonkurransene med hele 11 mål på 60 sekunder.