Lilly Gunn Nyheim

Lilly Gunn Nyheim ordførerkandidat i 2015

Det ble i dag klart at Lilly Gunn Nyheim er nominert som ordførerkandidat i Surnadal for Arbeiderpartiet under neste års kommunevalg. Nyheim tar i høst over som ordfører etter at Mons Otnes tiltrer som rektor ved Surnadal VGS, og går nå altså inn for å beholde ordførerkjedet i fire år.

- Det er på tide at Surnadal får en kvinne som ordfører, sier partikollega og stortingsrepresentant Else-May Botten. - Jeg var nede i kommunestyresalen nå nettopp, og der var det bare menn på veggen, sier Botten. 

- Jeg har en oppfatning om at vettet er jevnt fordelt, så det er godt gjort at det er så mange menn i næringsliv og mannlige ordførere, sier Nyheim selv.

Nyheim kan anses som godt beredt som eventuell ordfører i 2015 da hun blant annet i ett år har deltatt på toppskolering i partiet, sammen med 22 andre fra hele landet, og hvor 200 søkte om å bli med på kurset. Her har de blant annet fått foredrag fra Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg. 

Lilly Gunn er opptatt av samferdsel, kultur, helse og omsorg og næringsutvikling. Når det kommer til eldrepolitikken nevner hun spesielt de store ressursene de mange friske, eldre utgjør, og nevner blant annet stavganggruppa, "Eldre hjelper eldre" og pårørendeforeningene. Transport, gode veger, landfaste forbindelser, bedre asfalt på riksveg 65 nevnes som viktige for næringsutviklinga, samt elva som nerven gjennom Surnadal. Større utnyttelse av havna i Surnadal er også sentralt og mulighetene for å frakte gods sjøveien derfra framfor med trailere, av miljøhensyn og slitasje på veier. 

- Jeg har fått massiv støtte fra partiet lokalt og sentralt, sier Nyheim, så denne ordførerkandidaten står med andre ord stødig!