Picasa

Like godt etter fem vintrer og fem somrer i Trollheimen

Det blir stor glede i Kristiansund når de til helga kan kose seg med gjensyn av 205 bildeminner fra 2009. Eieren av minnekortet vi etterlyste i går har meldt seg!

Det tok under et døgn for Trollheimsportens lesere å finne fram til eieren av minnekortet fra et ødelagt kamera som ble funnet i Folddalen.

Anne L. Moen, som har Gråhaugen Fjellstue, er en av våre trofaste lesere. Ho huska at det for noen år siden var en som hadde leid hytte hos henne og hadde mista et kamera. Ho kontakta han, og slik fikk Thorry Aakenes fra Kristiansund tilbake sommerminna sine fra 2009 med både Romatur og sønnens tur til Galdhøpiggen.

Det var en glad og lykkelig mann som i ettermiddag tok kontakt med Trollheimsporten og lett beviste at han var eier av minnekortet fra det ødelagte kameraet som hadde 5 vintrer bak seg i Trollheimen.

I september 2009 var Thorry Aakenes fra Kristiansund på jakt i lag med en kamerat med Gråhaugen som utgangspunkt. Tidlig på turen mista han kameraet sitt. Leiting gav ikke resultat, og kameraet ble avskrevet. Likeså ferieminnene fra sommeren 2009.

I oktober 2014, fem år seinere, var et par andre rypejegere ute i samme terrenget og fant et kamera, dvs restene av det. Kameraet ble undersøkt. Minnekortet så uskadd ut. Med PC konstaterte de at det inneholdt 205 uskadde bilder. Kameraet var et Casio EX-Z1200.

Trollheimsporten ble kontakta, og i går stod denne saka på Trollheimsporten.

Den ble delt på Trollheimsportens Facebookside. Vi ser at over 70 har delt artikkelen videre, og over 13 000 har sett artikkelen.

Trollheimsporten er glad for at vi kunne være til hjelp i denne saka, men uten våkne lesere som Anne L. Moen, hadde saka vært uløst.