Ingvild Berg portrett august

Lektor med høyt aktivitetsnivå

Ingvild Berg er nyansatt idrettslektor på Surnadal vgs. Med Knyken-besøk under beltet og status som SIL-dråk er hun godt over gjennomsnittet integrert i surnadalssamfunnet - etter kun to uker.

Det var slett ikke tilfeldig at 29-åringen fra Nordreisa i Troms havnet i Surnadal. Med flere kjente i bygda, en spennende stillingsutlysning og de mange mulighetene for et rikt friluftsliv, ble ikke valget særlig vanskelig.

- Jeg har hørt at det kommer mye snø på Nordmarka, smiler Berg.

Fredag hadde hun sin første time med toppidrettselevene på Surnadal vidaregåande skole. Berg kommer fra en lektorstilling ved tidligere Høgskolen i Nesna, hvor hun har undervist lærerstudenter i idrett og kroppsøving. Denne stillingen har hun søkt ett års permisjon fra for å jobbe i Surnadal.

 

Borte bra

Berg flyttet på hybel da hun var 16, har undervist på Bali og Sydney samt spilt fotball med et av Kenyas beste damelag – for å nevne noe.

- Jeg har aldri vært redd for å flytte på meg, sier hun.

Reisegleden er med andre ord sentral, og allerede i november går turen nok en gang til Kenya, hvor Berg i flere år har deltatt i bistandsprosjektet Langpasning til Afrika. Prosjektet ble startet av en Alta IF-spiller og bekjent av Berg, og hovedmålet er å hjelpe enslige, fotballspillende mødre bosatt i Mathareslummen i Nairobi. Prosjektet har siden oppstarten i 2010 vist seg å være svært vellykket, og det som startet med innkjøp av hygieneartikler og fotballmål har nå utviklet seg til bygging av skole og barnehage. Innsamlede midler har i tillegg gjort det mulig for flere av jentene og barna å komme seg ut av slummen i et trygt hjem i Alta Village utenfor Nairobi.

 

Bredt og godt aktivitetstilbud

Når hun ikke underviser i toppidrett, kroppsøving og helsefremmende arbeid, blir hun mest sannsynlig å finne i marka, på fjellet eller på fotballbanen. Hun har allerede rukket to kamper i SIL-drakta. Forrige ukes kamp mot tabelltopp Molde 2 endte med tap, men torsdagens bortekamp mot Dahle ga en velsmakende 5-1-seier.

- Det ble oppreisning fra forrige gang, nikker Berg.

Med seks kamper igjen ligger samarbeidslaget Surnadal/Søya/Todalen a poeng med Molde 2, og sjansene for å spille kvalik og rykke opp til 2. divisjon er i aller høyeste grad til stede.

Berg har lang erfaring fra toppserie og 1. divisjon, og skryter av fotballen i Surnadal.

- Det er veldig godt organisert, og det er utrolig fine treningsforhold både på Øye og Syltøran. Jeg har ikke spilt på gress på mange år, så det var spesielt bra.

Berg er i det hele tatt imponert over det store utvalget av fasiliteter i bygda, fra idrettshall og -baner til stier og alpinanlegg.

- Dette er jo så viktig. Et bredt aktivitetstilbud gjør at barn og unge finner noe som de synes er morsomt å holde på med, uten at det nødvendigvis trenger å være konkurransepreget.