mons otnes attval_1024x658

Orkide: Mons Otnes. Samarbeidsorganet for Orkdalsregionen: Ola T. Heggem

Leder hvert sitt regionale kollegium

De to ordførerne i Surnadal og Rindal, Mons Otnes og Ola T. Heggem, er i høst valgt som ledere i hvert sitt regionale kollegium. Otnes (bildet) blir ny leder i Ordfører- og rådmannskollegiet for Nordmøre (Orkide) og Heggem ny leder for Samarbeidsorganet for Orkdalsregionen. En anerkjennelse for begge ordførerne våre.

Mons Otnes (til venstre) tar over etter Knut Sjømæling fra Gjemnes som leder for i Ordfører- og rådmannskollegiet for Nordmøre.

Otnes ser en rekke muligheter for kommunene på Nordmøre når det gjelder å samarbeide. Det være seg innen tjenestesamarbeid, samferdsel, utviklingsarbeid, vertskap/rekruttering og kompetansebygging. – Det er en stor utfordring å få et slik verv, sa Otnes til TK nett nylig, som tror på å dra lasset sammen.

Ola T. Heggem (til høyre) overtar i Samarbeidsorganet for Orkdalsregionen etter tidligere ordfører Ivar Syrstad i Meldal. Dette ledervervet går på omgang blant deltagende kommuner med to års varighet. Kommunene som er med i samarbeidsorganet er alle sør-trønderkommuner bortsett fra Rindal:  Agdenes, Hemne, Meldal, Orkdal, Skaun, Snillfjord, Rennebu, Rindal, Hitra og Frøya.

- Et av mine mål er at vi skal bli mer synlig. Vi har mange felles utfordringer både når det gjelder tjenestesamarbeid og samferdsel, sa Ola T. Heggem til avisa Sør-Trøndelag før helga.