Latterlig gjensyn med Svarrabærje

11.-14. november braker det løs på Surnadal kulturhus. Svarrabærje Teaterlag, med sine store og små stjerner, er igjen klare for å ta publikum med storm med revyen «Fær å sæi det slik».

- Vi er stolte og ydmyke over å få være med på å bringe denne tradisjonen videre i bygda. Vi vil prøve å ta vare på det beste, samt prøve enkelte nye ting på scenen, sier leder i teaterlaget Steinar Ranes.

Gjengen i Svarrabærje har skrevet samtlige tekster selv, både til musikk og sketsjer, og mener selv de har kommet frem til en fin balanse mellom innslagene.

- Sist ble det kanskje litt mye Dordi, hun får fri i år, smiler Ranes.

Som seg hør og bør blir det spark til både rindalinger og kommunal pengebruk. Svanhild Husby mener tekstene deres jevnt over holder et høyt nivå. Høyt nivå blir det også når instruktør Marita Rødset kommer fra Trondheim for å jobbe med teaterlaget. Husby er full av lovord for det Rødset har bidratt med av inspirasjon og innspill så langt:

- Hun er superkreativ, vi blir selv overrasket over alt det nye som kommer til når vi jobber sammen. Nå gleder vi oss til innspurten fremover!

Revyen spilles tradisjonen tro i Storstuå på kulturhuset, og teaterlaget setter meget stor pris på at folk kommer for å støtte lokalkulturen.

- Her har vi fasiliteter med garderobe, lyd og lys man bare kan drømme om for amatørteater, sier Lars Rune Sæther.

- Her får folk sitte godt, og se og høre bra. Publikum betaler sin billett, får underholdning, og så kommer det atter noen kroner inn på kommunens magre konto. Slik det ser ut i dag, så er det vel ikke så sikkert at vi hadde tatt oss råd til kulturhus, spør Ranes.

Det er to år siden Svarrabærje sist satte opp revy, så nå er gjengen scenetørste og gleder seg stort til å lokke frem latteren hos publikum igjen. Hele 18 artister er med i år, hvorav fem unge skuespillere fra barne- og ungdomsskolen. Emilie Brøske Rønning og Ronja Husby Henden har vært med i teaterlaget i to år, mens Kamelia Drøpping, Tor Gjeldnes og Bastian Mogstad gjør sin revydebut. Svarrabærje er glade for å ha med seg de unge.

- Det er viktig at nye får prøve seg for å sikre rekrutteringa fremover, mener Ranes.  

 

Billettsalget har startet, og Svanhild Husby kan opplyse om at 20% av billettene er solgt allerede. Her blir det rift om plassene - kjøp billetter her!

På arrangementets facebookside kan du holde deg oppdatert på fremgangen.

Svarrabærje revy 15_690x434.jpg

De gærne har det godt på scenen! Bak f.v. Einar Drøpping, Øyunn Fugelsøy Aune, Merete Sæter, Lars Rune Sæther, Svanhild Husby, Ingebrigt Røen. Foran f.v. Janne Husby, Steinar Ranes, Ronja Husby Henden, Kamelia Drøpping og Emilie Brøske Rønning.

Revyband_690x457.jpg

Allsidig revyband: f.v. Linda Botten, Rolf Paulsen og Ola Langli. Helge Nilsen Wesche er også med i bandet.