2017-04-05 07

Fv 701 er stengt pga bilberging

Lastebil i elva i Meldal

Onsdag morgen havnet en lastebil i elva på Fv 701 mellom Lobrua og Kløvstein i Meldal. Det var glatt veg på stedet da ulykken skjedde. Ca kl 20.30 onsdag kveld var vegen åpnet igjen etter bilberginga.

Utrykningsbefal Stefan Engstrøm i Meldal Brannvesen opplyser at det er en utenlandsk lastebil som har fått skrens og kjørt av veien. Han antar at det skyldes at det var glatt på vegen i morgentimene. Brannvesenet gikk raskt i gang med å hente ut informasjon om hva slags last som var i bilen.

Sjåføren var tilsynelatende uskadd etter ulykken. Han ble likevel brakt til lege for en sjekk.

John J. Storholt har sendt oss bildene fra ulykkesstedet. Han forteller at det var svært glatt på stedet. Sporene viser at lastebilen har fått skrens og har hatt trøbbel i ca hundre meter før den havnet i elva.

Storholt forteller også at vegen er stengt og at bilberginga vil ta lang tid. Man må derfor gå ut fra at Fv 701 blir stengt utover dagen.

Politiet anbefaler omkjøring via Lo bru og Bjørseth inn på Fv 490. Kjøretøy over 40 tonn må kjøre via Fv 700 Løkken Verk.

Ca. kl 20.30 onsdag kveld melder Statens Vegvesen på Twitter at vegen er åpen for trafikk igjen.

2017-04-05 07.33.52.jpg
Folk fra Meldal Brannvesen hentet ut informasjon om lasten. De kunne etterhvert melde om at lasten er stabil, og at det ikke er fare for forurensning.

2017-04-05 07.33.08.jpg
Autovernet ble revet med da lastebilen havnet i elva. Politiet ber folk være ekstra oppmerksomme på dette til skaden er utbedret.

 

Alle foto: John J. Storholt