Sheriff_3

Kurs i kadaversøk med hund

Det er beitelaga i Surnadal og Rindal som samarbeider om dette kurset som starter med en teoridel i morgen kveld, 6. juni kl. 20.00 på Bolme pensjonat, og en praktisk del som foregår tirsdag. Den praktiske delen er nærmest fulltegna, men alle som ferdes i skog og mark med hund, uansett rase, oppfordres til å delta i den teoretiske delen som er åpen for alle

Det er snakk om et et kurs i kadaversøk for både hunder og hundeeiere. Målet med kurset er at en ved hjelp av hund raskere vil finne døde husdyr i utmarka, og dermed sikrere vil kunne fastslå dødsårsaken.

 
Kjell Smestad fra Gausdal som er en meget  dyktig og rutinert kursholder er instruktør.


 
I den teoretiske delen gjennomgår instruktøren hvordan de ulike rovdyr avliver og gjemmer sine kadaver. Og Smestad deler sine erfaringer fra sin jobb med dette over flere år med kursdeltakerne.

 

Den praktiske delen foregår i Langlimarka tirsdag. Det blir lagt ut deler av kadaver i terrenget som hundene skal finne. Her er det viktig at hundeeier kommuniserer godt med hunden sin.

 

Basiskunnskap i GPS er også viktig ved kadaversøk, både for å vite hvor en er og for å kunne dokumentere posisjonene til funnstedet.

 

Beitelaga i Surnadal og Rindal er arrangør av kurset