1 Vilde Holmvik Solem, Maddelen Moen Fiske, Sandra Strand

Kreativiteten blomstrer på Nymoen

Etter å ha holdt kurs i nærmere 30 år, er det fremdeles stor aktivitet på Surnadal husflidslags håndarbeidsstue på Nymoen. Torsdag kveld tok 17 unge og kreative deltakere med seg foreldre, besteforeldre og søsken på våravslutningen der de stolt kunne vise frem hva de har jobbet på siden januar.

Hver onsdag siden slutten av januar har barn, de yngste 8 år gamle, samlet seg til koselige kvelder på Nymoen. Sammen strikker de, syr, vever og utvikler håndarbeidskunnskapene sine ved å stadig lage nye, flotte produkter. Resultatet viser de frem på de to avslutningene - en på våren, og en like før jul. Det var ikke vanskelig å se at barna var svært stolte og fornøyde da de mottok diplomene sine.

- Dette har vært en svært trivelig vår. Alle de kjekke barna som er med på dette har virkelig imponert oss, sier Torunn Nordvik, som tok på seg lederansvaret denne kvelden da den egentlige lederen for arbeidsstua, Tora Waag, ikke kunne være tilstede.

Barna får hjelp av 10 svært dyktige og engasjerte damer som hver uke stiller opp for dem - uten å kreve så mye som en eneste krone! Dette gjør de for å videreføre interessen for håndarbeid til barna. Medhjelperne vil sørge for at de største barna skal få større utfordringer, slik at de vil utvikle ferdighetene sine enda mer. 

Kvelden ble avsluttet med god stemning på Nymoen med basar og gratis saft, kaffe og kaker. På basaren tjente de inn omtrent 3800 kroner. Pengene går til utstyr som skal brukes på neste kurs, med oppstart på september. Initiativtakerne er nemlig opptatt av at barna skal ende opp med så gode ferdigprodukter som mulig, så her får man jobbe med fint garn og godt utstyr. I tillegg til pengene fra basaren, blir utstyret finansiert ved hjelp av blant annet midler fra lokalt næringsliv. - Folk er veldig dyktige til å støtte opp, forteller Nordvik og smiler takknemlig.

Det er tydelig at både barn og voksne gleder seg til neste kurs. Kursavgiften er på kroner 275,-, og da er alt materiell inkludert. Kursoppstart til høsten vil bli annonsert i Driva og på Surnadal husflidslags facebookside.

Trykk bildene større.

2 Helene, Anne, Marion, Vilde, Oddrun
Helene, Anne, Marion, Vilde og Oddrun koser seg.
3 Diplom Torunn Nordvik
Oddrun mottar diplom for god innsats fra Torunn Nordvik.
4 Produkter
Ferdige produkt til utstilling.
5 Produkter
Ferdige produkt til utstilling.
6 Sandra basar
Sandra konsentrerer seg under basaren.
7 Brit Søyset
Brit Søyset mottar blomster for flott innsats.