tp_leserinnlegg

Kommunereformen i Rindal

Jeg vil aller først si at engasjement er viktig i et samfunn! Uten dette råder likegyldigheten, og det er ikke bra. Med engasjement kommer ulike meninger til syne, og disse får forme og modne seg frem mot et valg i dette tilfelle. Når det er sagt, så vil det alltid være alternativer som ikke er tilstede av ulike grunner.

Videre kan man sikkert diskutere i det uendelige for og imot om retningsvalg og fordeler/ulemper av disse. Personlig tar jeg disse ulike synspunktene på alvor fra alle vinklinger.

Vi ser at mange kommuner rundt oss velger å stå alene. Det er vel hovedsakelig de største kommunene som er tydeligst på ønske om sammenslåing. Reformen har etter min mening gått for fort, med gulrot foran speilet og et gedigent ris bak. Dette kan umulig kalles frivillighet!!  Vi har også en regionreform som sannsynligvis kommer til å forrykke det gamle fylkeskartet over hele landet.

Jeg mener og har ment at regionreformen må være avsluttet før vi skal tegne et eventuelt nytt kommunekart. Derfor håper jeg at Rindalingene og også andre kommuner har is i maven og stemmer for nullalternativet, med en valgoppslutning og et prosenttall som gir et tydelig signal om at dette vil vi ikke være med på nå.

Jeg håper også at vi og mange med oss får lov til å være egne kommuner videre i lang tid fremover. Dette er et håp og ønske, men jeg innser selvfølgelig at andre virkemidler kan komme senere og at vi blir "nødt" til å gifte oss.

Stor valgoppslutning er helt avgjørende for at vi som politikere skal få et så klart signal som mulig for behandlingen videre.

Avslutningsvis vil jeg si at selv om jeg sliter litt med pollenallergi, så har den ikke gjort seg utslag som verken krever medisin eller legehjelp i møte med folk fra Surnadal, Halsa eller Trøndelag.
 

Med ønske om stor valgoppslutning!
 

Odd Geir Rønningsbakk

Kommunestyrerepresentant for SP


P.s  Dette innlegget er en meningsytring og ikke noe forsøk på å lage fasit, for det er mange veier til svaret og kanskje ingen av dem fører frem. Det er som kjent en ting som er sikkert, og det er at ingenting er sikkert. D.s