tp_leserinnlegg

Kommunereform – Nullalternativet (Rindal som egen kommune)

Undertegnede føler et behov for å komme med noen kommentarer og presiseringer etter de siste dagers oppslag i media. Rindal Høyre hadde under valgkampen både håp og tro på det skulle være mulig å bestå som egen kommune. I tillegg var vi helt klare på at vi ønsket tilknytning til Trøndelag i samsvar med tidligere kommunestyrevedtak.

Det er ingen forunt å ha fasitsvar. Det har heller ikke undertegnede. Etter å ha deltatt i utredningsarbeidet både med Orkdalsalternativet og Nordmørsalternativet, samt i utredningen av Nullalternativet, har jeg blitt klar på at Rindal er best tjent med å slå seg sammen med kommuner på trøndelagssiden (Orkdalsalternativet).

Etter folkeavstemmingen, høringer og spørreundersøkelse blir saken behandlet i kommunestyret 22.06.16. Dette er en tilråding som går til Fylkesmannen i Molde som skal vurdere hvordan han ønsker kommunestrukturen i Møre og Romsdal. Hans vurdering går så videre til departement/storting som fatter endelig avgjørelse om fremtidens kommunestruktur.

  • Fatter vi i Rindal vedtak om nullalternativet (bestå som egen kommune) så kan dette kanskje bli endret av Fylkesmann eller Storting.
  • Hvis kommunestyret gjør vedtak om kommunesammenslåing, så tror vi ikke Fylkesmannen endrer på dette.

Bruk stemmeretten din – du kan være med å avgjøre hvordan innbyggerne i Rindal har det om 20 – 30 år.

Magnar Dalsegg
Gruppeleder Rindal Høyre