Gine M.K.

Knall konsertkveld

I konsertvennlige værforhold fikk publikum servert både norsk-amerikansk bluegrass fra Charlie Rackstead and the Sticklesbergen Ramblers og norsk kvalitetsrock signert CC Cowboys under Norsk Laksefestival lørdag.

Billettsalget teller i 01-tida godt over 1800 solgte billetter - Det er vi kjempefornøyde med, sier festivalsjef Ragna Mauset. 

Norsk-amerikansk tullebluegrass
Det påstått norsk-amerikanske coverbandet Charlie Rackstead and the Sticklesbergen Ramblers skapte umiddelbart stemning da de gikk på scena lørdag kveld med sine bluegrasstolkninger av norske pop- og rocksanger. Ryktet vil ha det til at bandet kommer fra Sticklesbergen, Minnesota i USA og at de har gjort det til sin misjon å bringe norsk musikk til det sterkt norskættede Minnesota. (Egentlig er det vel ganske kjent at dette er P1-profil Rune Nilson sitt tulleband, men de er overbevisende nok i skuespillet.) 

Humoristen Rune Nilson skinner gjennom i den lekne publikumskontakten fra scena hvor spøkene sitter løst. Stilen er komplett med cowboyhatter og Felleskjøpet-caps for vokalist Charlie Rackstead, banjo- og strengevirtuos Morty Lion, trommefantomet Sunny Johnson og bassist og langtransportsjåfør Torsten Börckhauzmeister. 

Kjente melodier med litt mindre kjente - nesten ordrett oversatte - tekster kom på løpende bånd, fra “Live the life” (Levva livet), “In love with the teacher” (Forelska i lærer’n), “Mile after mile” (Mil etter mil) og “Thor the cook” (Kokken Tor).

Erfarne cowboyer
Fredrikstadbandet CC Cowboys har holdt det gående siden 1990 og viste at de evner å dra i gang en aldri så lite reservert forsamling - Dere blir iskalde i rumpa av å sitte der, lokket bandet fra scena, og sannelig fikk de ikke dratt i gang publikum utover i konserten og - det løsnet ordentlig under "Nå kommer jeg og tar deg". 

For mange av de yngre i publikum var det kanskje mange åpenbaringer av typen "Åja, er det de som har den sangen", men en god del av publikum var nok meget godt kjent med bandet fra før av. 

Bandet holdt definitivt koken under hele den sterke konserten med sanger som "Magisk", "Bare du" og "Tigergutt". Det var heller ingenting å si på stemninga foran scena under klassikeren "Harry"!

"Nedvarming"
Nytt av året var et nedvarmingsinnslag hvor kristiansundsrockerne The Stapes fikk sette et godt punktum for en usedvanlig bra konsertkveld i Surnadal. 

 

IMG_1665.jpg

Charlie Rackstead
 

IMG_1705.jpg

IMG_1689.jpg

IMG_1716.jpg

CC Cowboys ved den energiske Magnus Grønneberg.
 

IMG_1756.jpg

Per Vestaby
 

IMG_1750.jpg

IMG_1802.jpg

IMG_1743.jpg

IMG_1768.jpg

IMG_1862_700x467.jpg

IMG_1839_700x467.jpg

IMG_1866.jpg

The Stapes

IMG_1874.jpg