katt i grillen sveen auto

Katt satt fast i grillen på bilen

Sveen Auto AS fikk et ganske spesielt oppdrag onsdag, da de måtte redde en katt som hadde satt seg fast i grillen på en bil. NRK Møre og Romsdal skriver om saken fredag. De har snakket med Ragna Marie Mauset, som eier bilen og katten.

Sveen Auto AS fortalte om redningsaksjonen i ord og bilder på facebooksiden sin onsdag.

Det var Olav Mauset kom innom med det spesielle hasteoppdraget. Han hørte mjauelyder fra fronten på bilen sin. Familiens katt hadde klatret inn bak støtfangeren, og kom seg ikke ut igjen. Etter noe demontering og plunder fikk vi berget Tassen, og det ble en hyggelig ende på et annerledes hasteoppdrag, skriver Sveen Auto på facebook.

NRK Møre og Romsdal skriver at Ragna Marie Mauset skulle på et møte og parkerte bilen ved idretthallen i Surnadal. Da hun gikk ut av bilen, hørte hun er kjent mjauing, og forstod med en gang at kattungen Tassen hadde lurt seg med.

– Jeg hadde dårlig tid og begynte ikke å lete etter katten. Jeg ringte mannen min Olav og ba han komme, forteller Ragna Marie Mauset til NRK.

Da Olav kom for å hente pus, hørte han mjauingen, men klarte ikke finne han. Den seks måneder gamle katten er så liten og smidig at han hadde satt seg fast inn bak grillen på familiebilen. Olav hadde ikke med seg verktøy og bestemte seg derfor for å kjøre strake veien til det lokale bilverkstedet Sveen Auto.

– Når slike ting skjer, kaster vi alt vi har i hendene for å hjelpe til, sier Lars Kristian Todal i Sveen Auto til NRK Møre og Romsdal.

Han kan ikke huske at bilverkstedet har hatt et lignende oppdrag før. Bilmekanikeren måtte ta av grill og støtfangeren for å berge Tassen.


Les saken på NRK Møre og Romsdal sine nettsider: Måtte på bilverksted for å få ut Tassen


Foto fra Sveen Auto sin facebookside